Τα σάλια, η γκρίνια και τα δάκρυα μπορούν να κάνουν την οδοντοφυΐα μια πραγματική δοκιμασία για τα μωρά και τους γονείς. Εάν το μωρό σας φαίνεται δυσαρεστημένο από τα δόντια που φυτρώνουν, σκεφτείτε αυτές τις απλές συμβουλές.

Τρίψτε τα ούλα του μωρού σας

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό δάχτυλο ή μια βρεγμένη γάζα για να τρίψετε τα ούλα του μωρού σας. Η πίεση μπορεί να μειώσει τον πόνο του.

Μείνετε ήρεμοι

Η πλύση του στόματος με παγωμένο νερό ή ένα παγωμένο κουτάλι που θα ακουμπήσετε στο στόμα του, μπορεί να καταπραΰνει τα ούλα ενός μωρού.

Δοκιμάστε σκληρά τρόφιμα

Εάν το μωρό σας τρώει στερεά τρόφιμα, μπορείτε να του δώσετε κάτι βρώσιμο για να μασάει, όπως ένα αποφλοιωμένο και παγωμένο αγγούρι ή καρότο. Κοιτάξτε προσεκτικά το μωρό σας, ωστόσο. Οποιοδήποτε κομμάτι μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο πνιγμού.

Στεγνώστε το σάλιο

Η υπερβολική έκκριση σάλιου είναι μέρος της διαδικασίας της οδοντοφυΐας. Έχοντας το δακτύλιο οδοντοφυΐας, τα δάχτυλα ή άλλα αντικείμενα στο στόμα, το μωρό παράγει περισσότερο σάλιο. Για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος, κρατήστε ένα καθαρό πανί για να στεγνώνετε το πηγούνι του μωρού σας. Εξετάστε την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας, όπως μια κρέμα λοσιόν με βάση το νερό.

Ρωτήστε τον παιδίατρο για φαρμακευτική αγωγή

Εάν το μωρό σας είναι ιδιαίτερα ανήσυχο, υπάρχουν κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα που μπορούν να το ανακουφίσουν. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό. Η οδοντοφυΐα συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι. Επικοινωνήστε με το γιατρό εάν το μωρό σας ανεβάσει πυρετό, φαίνεται ιδιαίτερα ανήσυχο ή έχει άλλα συμπτώματα ασθένειας που δε σχετίζονται με την οδοντοφυΐα.