Η ισορροπημένη διατροφή είναι βασικό κομμάτι ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε την κληρονομικότητα και το γενετικό σας υλικό, μπορείτε όμως να εντάξετε κάποιες τροφές στη διατροφή σας, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε εκ των έσω τα μαλλιά σας.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια τρόφιμα βοηθούν στον περιορισμό της τριχόπτωσης.

1. Κρέας

Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε άπαχο κρέας στη διατροφή σας. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την αναγέννηση της τρίχας. Τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από κερατίνη που είναι ένα είδος πρωτεΐνης. Ως εκ τούτου, η τακτική κατανάλωση άπαχου κρέατος σας προσφέρει την ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεστε για υγιή και δυνατά μαλλιά.

2. Αυγά

Ένα άλλο πλούσιο σε πρωτεΐνες τρόφιμο, το οποίο πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιοτίνη, ψευδάργυρο, σίδηρο και άλλα μέταλλα. Εάν επιθυμείτε πλούσια και δυνατά μαλλιά, τότε το αυγό είναι το καλύτερο τρόφιμο για εσάς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον κρόκο αυγού ως μάσκα για λεία μαλλιά.

3. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που χαρίζουν υγιή τριχοθυλάκια. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες διεγείρουν τη ροή του αίματος κάτω από το τριχωτό της κεφαλής και προάγουν την υγιή ανάπτυξη των τριχών. Όπως και στην περίπτωση του αυγού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι ως μάσκα μαλλιών.

4. Φακές

Αν αγαπάτε το φακόρυζο, ήρθε η ώρα να προσθέσετε κι άλλο στη διατροφή σας. Οι φακές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, σίδηρο και ψευδάργυρο, στοιχεία τα οποία συμβάλλουν στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής και ενισχύουν την ανάπτυξη της τρίχας.

5. Σπανάκι

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, β-καροτένιο βιταμίνες C, Ε και Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Αν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση λόγω έλλειψης ασβεστίου, προσθέστε σπανάκι στη διατροφή σας.

6. Καρότα

Τα καρότα περιέχουν βήτα καροτένιο, το οποίο είναι δομικό συστατικό της βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α βοηθά στην ενυδάτωση του ξηρού τριχωτού της κεφαλής και στη διατήρηση της υγείας του. Το υγιές τριχωτό κεφαλής οδηγεί σε υγιή μαλλιά.

7. Βρώμη

Αν καταναλώνετε βρώμη στο πρωινό σας, μάθετε ότι εκτός από την ενέργεια που σας προσφέρει, σας βοηθά επίσης να έχετε υγιή μαλλιά. Η βρώμη περιέχει φυτικές ίνες, σίδηρο, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία που σας βοηθούν να έχετε δυνατά μαλλιά.

8. Ψάρι

Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιοι άνθρωποι καταναλώνουν κάψουλες με ιχθυέλαιο; Το ιχθυέλαιο είναι γνωστό ευεργετικό για τα μαλλιά, το δέρμα και τη όραση. Το ψάρι περιέχει λίπη, τα οποία είναι φυσική πηγή των λιπαρών οξέων ωμέγα 3 που χρειάζονται τα μαλλιά σας.

9. Καρύδια

Τα καρύδια περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες, μαγνήσιο και ασβέστιο. Αυτά τα συστατικά συμβάλλουν στη θρέψη του τριχωτού της κεφαλής και στην αποκατάσταση των τριχοθυλακίων που έχουν υποστεί βλάβη.