Ως τώρα θεωρούσαμε ότι χρησιμοποιείται μόνο στα σκασμένα χείλη. Ωστόσο, το βάλσαμο χειλιών ή αλλιώς lip balm μπορεί να κάνει θαύματα και σε άλλα σημεία του σώματος επειδή είναι πλούσιο σε κερί, λιπίδια και ενυδατικές ουσίες.

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το lip balm

  1. Πριν πέσουμε για ύπνο, παίρνουμε με τον δείκτη ελάχιστη ποσότητα και την απλώνουμε στα πετσάκια, κάνοντας μασάζ για μερικά δευτερόλεπτα. Θα μαλακώσουν στη στιγμή.
  2. Βάζουμε lip balm σε μια μπατονέτα και αφαιρούμε το μακιγιάζ από τη γραμμή των βλεφαρίδων.
  3. Μήπως τα χέρια μας υποφέρουν από το κρύο; Απλώνουμε lip balm στα σκασμένα ή κοκκινισμένα σημεία (π.χ. ανάμεσα στα δάχτυλα ή στα κόκκαλα των δάχτυλων) και κάνουμε απαλό μασάζ. Αντίο ερεθισμοί!
  4. Για να χαρίσουμε λάμψη και ζωντάνια στο πρόσωπό μας, εφαρμόζουμε λίγο βάλσαμο χειλιών στα ζυγωματικά. Προαιρετικά, προσθέτουμε ρουζ.
  5. Για να ενυδατώσουμε την περιοχή των ματιών και να μειώσουμε τις λεπτές γραμμές, απλώνουμε ταμποναριστά lip balm.
  6. Έχουμε γρίπη; Προστατεύουμε τη μύτη μας από την ταλαιπωρία των χαρτομάντηλων απλώνοντάς της ελάχιστη ποσότητα λιπ μπαλμ κάθε φορά που τη σκουπίζουμε, προκειμένου να αποφύγουμε το ξεφλούδισμα.
  7. Το lip balm μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το τζελ φρυδιών.
  8. Αντί για τζελ, χρησιμοποιούμε ελάχιστο lip balm για να πειθαρχήσουμε τις τριχούλες που πετάνε από τον στατικό ηλεκτρισμό (το χρησιμοποιούμε με φειδώ για να «λαδώσουν»).

 

(Προσοχή: Για τις παρακάτω χρήσεις, το lip balm μας πρέπει να είναι άχρωμο, χωρίς μέντα και, για τη δική μας διευκόλυνση, σε μεταλλικό δοχείο)