Ως γνωστόν, όλα τα είδη γυμναστικής ενισχύουν την ταχύτητα του μεταβολισμού και αυξάνουν την καύση θερμίδων. Ωστόσο, υπάρχει μόνο μία συγκεκριμένη μέθοδος προπόνησης που αποδεδειγμένα μεγιστοποιεί τις καύσεις, και αυτή δεν είναι άλλη από την καρδιοαναπνευστική διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, η οποία έχει γίνει διεθνώς διάσημη με τα αρχικά HIIT.

Η καρδιοαναπνευστική διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε την αερόβια ικανότητά σας, δηλαδή την «αντοχή» σας, με λιγότερο χρόνο ημερήσιας προπόνησης. Λόγου του υψηλότερου μέσου επιπέδου έντασης, οι θερμίδες που καίτε ανά λεπτό κατά τη διάρκεια της προπόνησης αυτής είναι ιδιαίτερα αυξημένες ενώ η ταχύτητα του μεταβολισμού σας διατηρείται σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο χρόνο και έτσι συνεχίζετε να καίτε πολλές θερμίδες για αρκετές ώρες μετά την προπόνηση. Πρόκειται για το λεγόμενο after burn effect ή – στα ελληνικά- τις «μετακαύσεις».

Ακολουθώντας μια προπόνηση HIIT 2-3 φορές την εβδομάδα, βελτιώνετε την καρδιοαναπνευστική αντοχή σας, διατηρείτε τη μυϊκή μάζα σας και χάνετε ταχύτερα λίπος. Σε συνδυασμό μάλιστα με σωστή διατροφή και υγιεινό τρόπο ζωής, γίνεστε «fit» σε χρόνο-ρεκόρ.

Αν ακόμη δεν έχετε πειστεί, να σας ενημερώσουμε ότι 20 λεπτά ΗΙΙΤ ισοδυναμούν με 60-90 λεπτά οποιουδήποτε άλλου καρδιοαναπνευστικού προγράμματος χαμηλής έντασης.

Δείτε ένα HIIT workout που μπορείτε να κάνετε από την άνεση του σπιτιού σας χωρίς εξοπλισμό: