Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιασικά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, το λάδι καρύδας αξίζει μία θέση στην περιποίησή σας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το ινδικό όνομα του κοκκοφοίνικα σημαίνει «το Δέντρο της Ζωής».

Το λάδι από καρύδα, χάρη στη μικρή μοριακή δομή του, επιτρέπει τη γρήγορη απορρόφησή του από το δέρμα, χαρίζοντας βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα, απομακρύνοντας τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και λαμπερό. Μάλισα, στην κοσμητολογία, το λάδι καρύδας είναι διάσημο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, αφού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E και φυσικά καροτένια.

Ας δούμε, λοιπόν, έξι τρόπους να εντάξετε αυτό το «θαυματουργό»  λάδι στην περιποίησή σας.

 

 1. Ενυδατική λοσιόν σώματος

 

Αφού βγείτε από το ντους και όσο ακόμα το δέρμα σας είναι νωπό, απλώστε λάδι καρύδας στο σώμα σας κάνοντας απαλό μασάζ. Η επιδερμίδα σας θα είναι αισθητά πιο απαλή και ενυδατωμένη.

2. Κατά της ψαλίδας

 

Ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε από την ψαλίδα είναι να κόψετε τις άκρες των μαλλιών σας. Ωστόσο, μπορείτε να αποτρέψετε τη δημιουργία ψαλίδας και το φριζάρισμα, απλώνοντας λάδι καρύδας στα μαλλιά σας. Για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη λιπαρότητα, απλώστε το λάδι προτού κοιμηθείτε, επιμένοντας στις άκρες και λουστείτε το επόμενο πρωί.

3. Φυσικό ντεμακιγιάζ

 

Τελείωσε το γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ; Κανένα πρόβλημα: εφαρμόστε λίγο λάδι καρύδας στο βαμβάκι και αφαιρέστε κάθε ίχνος μακιγιάζ.

4. Απολέπιση σώματος

 

Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι λάδι καρύδας με 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και ετοιμάστε έτσι το δικό σας scrub σώματος. Όσο βρίσκεστε στο ντους απλώστε το απολεπιστικό στο σώμα σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα σας θα γίνει πιο απαλό από ποτέ.

5. Μάσκα μαλλιών

 

Θα χρειαστείτε 1 ώριμο αβοκάντο και 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας. Βγάλτε το αβοκάντο με ένα κουτάλι και λιώστε το καλά. Προσθέστε στο αβοκάντο το λάδι καρύδας. Ανακατέψτε καλά τα υλικά ώστε να έχετε μια ομοιογενή πάστα. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε δύο κουταλιές μέλι για να κάνετε το μείγμα ακόμα πιο ενυδατικό. Λούστε τα μαλλιά σας και όσο είναι ακόμα νωπά απλώστε τη μάσκα από τις ρίζες ως τις άκρες. Μόλις απλώσετε τη μάσκα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα ώστε να απορροφηθεί η μάσκα καλύτερα. Περιμένετε για 45 περίπου λεπτά και ξεβγάλετε. Ξαναλουστείτε και απλώστε μαλακτική κρέμα, όπως συνήθως. Για κανονικά μαλλιά, αρκεί να εφαρμόζετε τη μάσκα μία φορά τον μήνα. Για ξηρά μαλλιά, καλό είναι να απλώνετε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

6. Μάσκα προσώπου

 

Ανακατέψτε λάδι καρύδας με μέλι και εφαρμόστε το μείγμα το στο πρόσωπό σας για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και απλώστε ενυδατική κρέμα. Αυτή η μάσκα εκτός από ενυδατική είναι και αντιβακτηριδιακή!