Δεν είναι σπάνιο τα μαλλιά μας να εμφανίζουν σπασμένες άκρες, να είναι θαμπά, να μην χτενίζονται εύκολα ή και να πετάνε, ακόμα και αν καταβάλλουμε καθημερινή προσπάθεια για να τα φροντίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Αν και υπάρχουν πολλές αιτίες που «κρύβονται» πίσω από την φθορά των μαλλιών μας, η ύπαρξη ψαλίδας συνήθως μαρτυρά την ελλιπή φροντίδα σε συνδυασμό με την ταλαιπωρία ή ακόμα και το λανθασμένο ή μη τακτικό κούρεμα. Πριν ακόμα φτάσετε στο στάδιο της αντιμετώπισης της ψαλίδας, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να περιποιηθείτε σωστά τα μαλλιά και να αποτρέψετε την φθορά τους.

1. Προσοχή στο στέγνωμα

Τα μαλλιά σας είναι πιο ευάλωτα κατά την διαδικασία του στεγνώματος, οπότε ο τρόπος που τα αντιμετωπίζετε μετά το λούσιμο θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ύπαρξη ή μη της ψαλίδας. Ακόμα και αν είναι δελεαστικό, ειδικά όταν βιάζεστε θα ήταν καλό να μην τρίψετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα, μιας και θα προκαλέσει μόνο περισσότερη θραύση. Αντ’αυτού, δοκιμάστε να τα πιέσετε ελαφρώς στην πετσέτα ώστε να τα στραγγίξετε επαρκώς.

2. Μειώστε την θερμότητα

Η υψηλή θερμοκρασία «κλέβει» από τα μαλλιά σας το συστατικό εκείνο που τους χαρίζει λάμψη, δύναμη και απαλότητα. Την κερατίνη. Για αυτό θα ήταν καλό, πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας, να εφαρμόσετε μια σύνθεση που προστατεύει από την θερμότητα. Μπορείτε ταυτόχρονα, να δοκιμάσετε να αφήσετε τα μαλλιά σας στο φυσικό τους για κάποιες ημέρες για να ξεκουραστούν.

3. Η χτένα παίζει ρόλο

Ανάλογα με την υφή και το είδος των μαλλιών σας, επιλέξτε μια χτένα για να μπορείτε να τα ξεμπερδεύετε δίχως να σπάτε την τρίχα. Δοκιμάστε να τα ξεμπερδέψετε ακόμα και με τα δάχτυλά σας, ειδικά αν έχετε μπούκλες, προκειμένου να μην χαλάσετε το όμορφο σχήμα τους.

4. Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση

Αν θέλετε λαμπερά, μακρυά μαλλιά που δεν «πετάνε» και δεν θαμπώνουν, τότε θα πρέπει να φροντίζετε για την θρέψη τους. Μετά το λούσιμο, ενυδατώστε τα χρησιμοποιώντας το μαλακτικό ή την μάσκα που ταιριάζει στον δικό σας τύπο για να διατηρήσετε την τρίχα υγιή και προστατευμένη από την γήρανση.