Η απώλεια βάρους είναι ίσως ο κορυφαίος fitness στόχος των γυναικών, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, πάντα θα υπάρχει ένας λόγος που δυσκολεύεστε να πετύχετε την απώλεια κιλών που έχετε θέσει ως στόχο: μια ξαφνική μεταμεσονύκτια λιγούρα, ένα παγωτό στη βόλτα σας ή μία βραδινή έξοδος που κατέληξε σε μερικά ποτά παραπάνω.

Παρά το γεγονός ότι το αδυνάτισμα είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και υπομονή, μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργείτε και σκέφτεστε είναι αρκετές για να δείτε την επιθυμητή διαφορά στο σώμα σας. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η υγιεινή διατροφή και η απώλεια βάρους δεν έχουν να κάνουν με τις στερητικές δίαιτες και τον αποκλεισμό τροφών, αλλά με την αλλαγή της νοοτροπίας σας.

Τρία tips που θα διευκολύνουν την απώλεια βάρους

 

*Αντιμετωπίστε την αλήθεια

 

Προτού ξεκινήσετε την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα, καλό είναι να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα της τωρινής σας κατάστασης. Τι είναι αυτό που σας έχει οδηγήσει σε περιττά κιλά; Γιατί αποφασίσατε τη δεδομένη χρονική στιγμή να χάσετε βάρος; Ποιες συνήθειες και δικαιολογίες σάς κρατούν μακριά από τον στόχο σας και πώς σας κάνει να αισθάνεστε όλη αυτή η κατάσταση; Μην ξεχνάτε ότι τα αρνητικά συναισθήματα επηρεάζουν τον τρόπο που σκέφτεστε και λειτουργείτε και κατ’ επέκταση δυσκολεύουν την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσετε τις συμπεριφορές που σας απομακρύνουν από την επιτυχία ώστε να μπορέσετε στη συνέχεια να τις αντιμετωπίσετε από τη ρίζα τους.

*Σκεφτείτε προτού αναζητήσετε φαγητό

 

Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να παχαίνουν επειδή ενδίδουν στις λιγούρες τους, οι οποίες μπορεί να βασίζονται σε συναισθηματικούς παράγοντες. Πόσες φορές αναζητήσατε λίγη παρηγοριά στο παγωτό μετά από μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο ή φάγατε μια σακούλα πατατάκια χωρίς καν να πεινάτε μόνο και μόνο επειδή νιώθατε πλήξη; Επομένως, προτού ορμήξετε στο πρώτο ανθυγιεινό τρόφιμο που θα βρεθεί μπροστά σας, αναρωτηθείτε αν πεινάτε πραγματικά ή αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτή σας τη λιγούρα. Ακόμη κι αν καταλήξετε στο ότι πράγματι πεινάτε, πιείτε πρώτα ένα μεγάλο ποτήρι νερό και στη συνέχεια επιλέξτε ένα υγιεινό σνακ, όπως φρέσκα φρούτα ή μια σαλάτα.

*Αγαπήστε το σώμα σας

 

Η αφετηρία για τα πάντα, από την απώλεια βάρους μέχρι μια ευτυχισμένη ζωή, δεν είναι άλλη από την αγάπη για τον εαυτό σας. Όταν αγαπάτε και εκτιμάτε το σώμα σας, τότε αγαπάτε και εκτιμάτε τον εαυτό σας. Έτσι, έχετε την αυτοπεποίθηση και τη θετική ενέργεια να προσπαθήσετε πιο σκληρά για να επιτύχετε τους στόχους σας. Αντιθέτως, αν προσβάλλετε και μειώνετε συνεχώς τον εαυτό σας, είναι πιο πιθανό να τα παρατήσετε και να καταλήξετε με την πεποίθηση ότι δεν μπορείτε να βελτιωθείτε.