Το αμυγδαλέλαιο προκύπτει από τους καρπούς του δέντρου Prunis dulcis και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, θρέφοντας και ενυδατώνοντας την επιδερμίδα. Οι ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητές του το καθιστούν ένα εξαιρετικό φυσικό συστατικό με πολλαπλές χρήσεις στη ρουτίνα περιποίησής μας.

Πώς να εντάξετε το αμυγδαλέλαιο στη ρουτίνα περιποίησής σας

 

*Ως λάδι ντεμακιγιάζ

 

Για να πάρει τη θερμοκρασία του σώματος και να δράσει καλύτερα, ρίξτε 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο στις παλάμες σας και τρίψτε τις μεταξύ τους. Στη συνέχεια, απλώστε το στο πρόσωπο, με φορά από το κέντρο προς το περίγραμμα, επιμένοντας στις περιοχές που έχετε μακιγιαριστεί και κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις. Έπειτα, αφαιρέστε την περιττή ποσότητα του ελαίου με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ανθόνερο. Μάλιστα, για να επωφεληθείτε περισσότερο από τις ενυδατικές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου, μπορείτε να μην το αφαιρέσετε τελείως από το δέρμα.

*Ως serum βλεφαρίδων και φρυδιών

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βουρτσάκι από μια παλιά σας μάσκαρα για την εφαρμογή του λαδιού. Βυθίστε το βουρτσάκι στο αμυγδαλέλαιο και απλώστε το όπως θα απλώνατε τη μάσκαρα. Εφαρμόστε προτού πέσετε για ύπνο και σταδιακά θα βλέπετε τις βλεφαρίδες σας να γίνονται πιο υγιείς. Το αμυγδαλέλαιο βοηθάει επίσης και στην ανάπτυξη των φρυδιών.

*Ως μάσκα χεριών

 

Aνακατέψτε 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο με 1 κούπα βούτυρο και απλώστε το μείγμα στα χέρια σας το βράδυ λίγο πριν τον ύπνο. Φορέστε μετά βαμβακερά γάντια και κοιμηθείτε έτσι.

*Ως μάσκα μαλλιών

 

Ανακατέψτε 10 ml αμυγδαλέλαιο με 10 ml δαφνέλαιο και απλώστε αρχικά το μείγμα στη ρίζα των μαλλιών κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια σε όλα τα μαλλιά. Aφήστε τη μάσκα να δράσει για μισή ώρα και έπειτα λουστείτε, βάζοντας πρώτα το σαμπουάν σας και στη συνέχεια το νερό.

*Ως lip balm

 

Ανακατέψτε αμυγδαλέλαιο με λίγο μέλι και αποθηκεύστε το μείγμα. Κάθε φορά που νιώθετε τα χείλη σας ξηρά, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε.

*Στα πετσάκια των νυχιών

 

Για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά πετσάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο. Ήδη από την πρώτη εφαρμογή θα δείτε διαφορά στα νύχια σας.

*Στους μαύρους κύκλους

 

Απλώστε το λάδι στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας πριν πάτε για ύπνο για να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.