Η εγκυμοσύνη φέρνει ένα πλήθος συμπτωμάτων. Ακριβώς όταν η μέλλουσα μητέρα σκέφτεται ότι έχει βιώσει πολλά από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, μπαίνει στο τρίτο τρίμηνο και έρχεται ένα εντελώς νέο, που δεν είναι άλλο από τις κράμπες στα πόδια. Αν και είναι κοινές, δεν τις καθιστά λιγότερο επώδυνες. Και μιας και τα ξάγρυπνα βράδια της εγκυμοσύνης είναι πολλά, πολλές είναι εκείνες που αναρωτιούνται που μπορεί να οφείλεται αλλά και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες, περιλαμβάνουν:

*Αφυδάτωση

Αν και ο συνηθέστερος «κανόνας» προτείνει τα οκτώ ποτήρια νερό ημερησίως, οι εγκυμονούσες γυναίκες θα ήταν καλό να το αυξήσουν στα δέκα ποτήρια την ημέρα για να παραμείνουν ενυδατωμένες.  Επιπλέον, εάν ο καιρός είναι ζεστός και η μητέρα θα περάσει αρκετό χρόνο έξω θα χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω αυτόν τον αριθμό.

*Αύξηση του βάρους

Το επιπλέον βάρος που μεταφέρει μια γυναίκα μπορεί να προκαλέσει κράμπες στα πόδια. Σύμφωνα με την Κλινική του Κλίβελαντ, είναι αποτέλεσμα της καταπόνησης των μυών, καθώς κουβαλάτε το επιπλέον βάρος του εμβρύου. Με την αύξηση βάρους, η κυκλοφορία μειώνεται στα κάτω άκρα. Αυτό συμβαίνει καθώς το μωρό μεγαλώνει και καταλαμβάνει περισσότερο χώρο, ασκώντας πίεση στα «νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία που πηγαίνουν προς τα πόδια», σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης. Ο καλύτερος τρόπος για να το καταπολεμήσετε είναι να σηκωθείτε και να κινήσετε τα πόδια σας, ακόμα και αν πρόκειται για λίγο.

*Ανεπάρκεια βιταμινών

Το έμβρυο μπορεί να μπορεί να μειώσει τα επίπεδα βιταμινών σε μια μέλλουσα μητέρα, ειδικά κατά το τρίτο τρίμηνο. Ως εκ τούτου, μπορεί να εμφανιστεί έλλειψη βιταμίνης Ε, Β12, ασβεστίου και καλίου. Αν και αυτά τα επίπεδα μπορεί να χρειαστεί να ενισχυθούν, συνιστάται η συμβουλή του γιατρού για να καθορίσει τον τρόπο που θα ενισχύσετε τα επίπεδά τους, καθώς μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω της διατροφής είτε μέσω συμπληρωμάτων.