Ορισμένοι πιστεύουν ότι δύο εγκυμοσύνες με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους είναι προτιμότερες και άλλοι θεωρούν ότι θα είναι καλύτερο να προλάβουν να… ανακτήσουν δυνάμεις μέχρι να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή το μεγάλωμα ενός παιδιού. Στην πραγματικότητα, κάθε κατάσταση έχει τα θετικά και τα αρνητικά της και κάτι που σε έναν γονιό ακούγεται ιδανικό, σε κάποιον άλλο μπορεί να φαντάζει άθλος.

Σίγουρα, όταν τα παιδιά σας έχουν μικρή διαφορά ηλικίας, θα πρέπει να ξαναπεράσετε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα ίδια ξεχύχτια με το μωρό, θα πρέπει να πληρώνετε για τα ίδια σχολικά είδη και τα ίδια δίδακτρα ταυτόχρονα και θα χρειαστεί να απουσιάζετε από την εργασία σας για συναπτά έτη. Όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα πλεονεκτήματα του να έχετε παιδιά σε κοντινή ηλικία. Έτσι, εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τους λόγους που είναι ωραίο τα αδέρφια να έχουν μικρή διαφορά ηλικίας.

 

 

*Τα αδέρφια αναπτύσσουν ένα ισχυρό δέσιμο

Όταν τα αδέρφια έχουν μικρή διαφορά ηλικίας ουσιαστικά μεγαλώνουν παρέα. Έτσι, μαθαίνουν να φροντίζουν το ένα το άλλο και περνούν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού μαζί. Ταυτόχρονα είναι αδέρφια αλλά και καλοί φιλοί. Όταν τα αδέρφια έχουν αναπτύξει ένα τόσο ισχυρό δέσιμο μεταξύ τους, σίγουρα θα τον έχουν και για το υπόλοιπο της ζωής τους.

*Έχουν την ίδια ρουτίνα

Αυτό μπορεί να ακούγεται κουραστικό σε κάποιες μανούλες, για άλλες όμως είναι πιο απλό. Σίγουρα, τα πρώτα κοινά 3 χρόνια είναι απαιτητικά, από εκεί και μετά όμως ξέρετε ότι τα δύσκολα έχουν περάσει.

*Δεν ξεκινάτε από την αρχή

Όταν μεσολαβούν αρκετά χρόνια μέχρι να αποκτήσετε δεύτερο παιδί, ξεκινάτε το μεγάλωμά του από την αρχή. Ξενύχτια, αποστειρώσεις, γεύματα, κι όλα αυτά ενώ έχετε ήδη καθιερώσει ένα πρόγραμμα με το πρώτο σας παιδί. Πάνω που είχατε συνηθίσει να έχετε κάποια μεγαλύτερη ανεξαρτησία, περνάτε πάλι στην ίδια φάση. Όταν όμως τα παιδιά έχουν μικρή ηλικακή διαφορά, δεν έχετε προλάβει ουσιαστικά να προσαρμόσετε την καθημερινότητά σας σε νέα δεδομένα.

*Τα παιδιά μαθαίνουν να μοιράζονται

Όταν τα παιδιά σας είναι αρκετά κοντά στην ηλικία βλέπουν τις ίδιες ταινίες, διαβάζουν τα ίδια βιβλία,παίζουν με τα ίδια παιχνίδια και μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να μείνουν στο ίδιο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν να μοιράζονται και να λειτουργούν ομαδικά.