Το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος είναι η πείνα. Όσο κι αν προσπαθούμε να την αγνοήσουμε, αυτή επιμένει, δυσκολεύοντας την προσπάθειά μας για αδυνάτισμα και τη ζωή μας εν γένει.

Για να μην ταλαιπωρούμαστε, λοιπόν, αλλά και για να μην καταλήξουμε να εγκαταλείπουμε τον στόχο μας, επιλέγουμε έξυπνα ποιες τροφές βάζουμε στο πιάτο μας. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και νερό είναι ιδανικές επιλογές για να χορτάσουμε και να ενισχύσουμε την απώλεια βάρους.

Τροφές που περιορίζουν την πείνα και ενισχύουν το αδυνάτισμα

 

*Τυρί κότατζ

Με 12 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μισό φλιτζάνι και ελάχιστες θερμίδες, το τυρί κότατζ είναι μία από τις καλύτερες τροφές που μπορούμε να επιλέξουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος. Μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο ή να προσθέσουμε σε αυτό μπαχαρικά ή κομμάτια φρούτων.

*Βρώμη

Τα τελευταία χρόνια η βρώμη έχει γίνει ιδιαίτερα διάσημη και όχι άδικα, αφού είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Μάλιστα, η βρώμη μπορεί να επιφέρει το αίσθημα κορεσμού χάρη στην υψηλή της περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Αποφεύγουμε ωστόσο να αγοράζουμε βρώμη «με γεύση», π.χ. βρώμη με κομμάτια σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα, κάθως έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

*Γιαούρτι

Με 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 200 γραμμάρια γιαουρτιού, το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι είναι ένας από τους πιο νόστιμους τρόπους να τροφοδοτήσουμε τον οργανισμό μας με πρωτεΐνη, ενώ μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ένα επιδόρπιο. Απλά προσθέτουμε λίγο μέλι και κομμάτια εποχιακών φρούτων.

*Ρεβίθια

Πλούσια σε φυτικές ίνες, φυτική πρωτεΐνη, βιταμίνες και υδατάνθρακες υψηλής ποιότητας, τα όσπρια δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο μας. Mία μικρή ποσότητα οσπρίων μπορεί να μας χορτάσει πολύ γρήγορα, αλλά και να μας κρατήσει χορτάτους για πολλή ώρα, αφού οι φυτικές ίνες που περιέχουν έχουν την ιδιότητα να καθυστερούν τη διαδικασία της πέψης.

*Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι ίσως το πιο διαιτητικό τρόφιμο που υπάρχει στη φύση. Αποτελούνται κατά σχεδόν 90% νερό, έχουν ελάχιστες θερμίδες και παράλληλα περιέχουν και αρκετή πρωτεΐνη. Επιπλέον, μπορούμε να τα απολαύσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αρκεί βέβαια να μην τα μαγειρεύουμε με βούτυρο.

*Αγγούρι

Το αγγούρι είναι διάσημο για τις ενυδατικές του ιδιότητες και όχι άδικα αφού αποτελείται κατά 96.7% από νερό, περιεκτικότητα που το καθιερώνει ως το νούμερο 1 λαχανικό όσον αφορά στην ενυδάτωση του οργανισμού. Επίσης, έχει ελάχιστες θερμίδες, οπότε μπορεί να «κόψει» την πείνα μας χωρίς να μας παχύνει.