Όταν παρατηρούμε ότι το βάρος μας έχει αυξηθεί από την έλλειψη διατροφικού προγραμμάτος και τις…ατασθαλίες, δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε ή να στρεφόμαστε σε ακραίες δίαιτες. Μερικές μικρές κινήσεις είναι αρκετές για να ενισχύσουμε την απώλεια βάρους. Κι επειδή οι πρωινές μας συνήθειες είναι αυτές που θέτουν τις βάσεις για το πώς θα εξελιχθεί η ημέρα, ορίστε όσα μπορούμε να κάνουμε μόλις ξυπνήσουμε.

Πρωινές συνήθειες για ευκολότερο αδυνάτισμα

*Πίνουμε νερό μόλις ξυπνήσουμε

Μετά από 8 ώρες ύπνου, ο οργανισμός μας χρειάζεται νερό για να ενυδατωθεί. Δεν ξεχνάμε, λοιπόν, να ξεκινάμε την ημέρα μας πίνοντας 1-2 ποτήρια νερό, ώστε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας την ενυδάτωση που έχει στερηθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου και παράλληλα να περιορίσουμε την όρεξή μας για φαγητό.

*Βάζουμε τα αθλητικά μας

Όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος πρέπει να καίμε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνουμε, εξασφαλίζοντας καθημερινό θερμιδικό έλλειμμα. Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος να αυξήσουμε την καύση θερμίδων αλλά και να αποκτήσουμε ενέργεια ώστε να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας. Μάλιστα, φαίνεται ότι συγκεκριμένα η πρωινή γυμναστική μπορεί να κρατήσει σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνοντας έτσι την πείνα που νιώθουμε. Επιλέγουμε, λοιπόν, το είδος σωματικής άσκησης που μας ταιριάζει (π.χ. γυμναστική στο σπίτι, τρέξιμο, περπάτημα ή ποδήλατο) και το συμπεριλαμβάνουμε στην πρωινή μας ρουτίνα.

*Ετοιμάζουμε ένα θρεπτικό πρωινό

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρωινό παραδοσιακά θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας: χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό μας και μας βοηθά να μείνουμε χορτάτοι μέχρι το επόμενο γεύμα μας, αποφεύγοντας τις διατροφικές ατασθαλίες. Το μυστικό για ένα πρωινό που αδυνατίζει είναι να επιλέγουμε έξυπνα τι βάζουμε στο πιάτο ,ας, εστιάζοντας σε τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (τρόφιμα ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά, βρώμη) και πρωτεΐνες (αυγά, φέτες γαλοπούλας, τυρί κότατζ) . Οι τροφές αυτές απορροφώνται σταδιακά από τον οργανισμό μας και κρατούν σταθερό το σάκχαρο στο αίμα μας, με αποτέλεσμα να μένουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

*Βγαίνουμε για…ηλιοθεραπεία

Σύμφωνα με επιστημονικές ενδείξεις, η έκθεση στο πρωινό φως μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους, πιθανότατα επειδή κρατάει τον κιρκάδιο ρυθμό (σκεφτείτε τον σαν το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού μας) σε ισορροπία. Παράλληλα, η έκθεση στον ήλιο αυξάνει την παραγωγή βιταμίνης D, η έλλειψη της οποίας έχει συνδεθεί με αυξημένο σωματικό λίπος. H βιταμίνη D, γνωστή και ως «η βιταμίνη του ήλιου», είναι επίσης πολύ σημαντική για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και τη διατήρηση ενός γερού σκελετού, ενώ συμμετέχει και στο μηχανισμό της όρασης. Επομένως, ανοίγουμε τις κουρτίνες του σπιτιού μας μόλις ξυπνήσουμε και τις ηλιόλουστες ημέρες απολαμβάνουμε το πρωινό μας στο μπαλκόνι.