Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας χρειάζεστε περισσότερες θερμίδες, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε όσες σοκολάτες θέλετε. Άλλωστε, ειδικά στην εγκυμοσύνη η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, τόσο για τη δική σας υγεία όσο και για του μωρού σας.

Ορίστε, λοιπόν, μερικοί υγιεινοί τρόποι να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για γλυκό.

*Προτού αναζητήσετε ένα γλυκό, φάτε ένα φρούτο

Ζουμερά, υγιεινά και φυσικά γλυκά, τα φρούτα είναι ο καλύτερος τρόπος να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό. Έτσι, την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι θέλετε να φάτε ένα γλυκό, προτιμήστε ένα εποχιακό φρούτο της αρεσκείας σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσετε και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

*Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη

Προσθέτοντας πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα σας περιορίζετε την όρεξή σας για φαγητό και μειώνετε τις λιγούρες σας για γλυκά. Το άπαχο κρέας, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, τα ψάρια, τα αυγά, τα όσπρια, το φαγόπυρο, η βρώμη και οι σπόροι τσία είναι μερικές καλές πηγές πρωτεΐνης που χρειάζεστε στη διατροφή σας.

*Αυξήστε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας

Οι φυτικές ίνες σάς χορταίνουν για περισσότερη ώρα, σας βοηθούν να ξεπεράσετε τη δυσκοιλιότητα και περιορίζουν τις ξαφνικές λιγούρες που σας «σπρώχνουν» στα γλυκά. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα τρόφιμα ολικής άλεσης και τα όσπρια είναι καλές πηγές φυτικών ινών.

*Κοιμηθείτε επαρκώς

Η έλλειψη ύπνου δεν επηρεάζει μόνο τα επίπεδα ενέργειάς σας αλλά και την όρεξή σας για φαγητό. Ο ανεπαρκής ύπνος επηρεάζει και τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός σας, καθιστώντας δυσκολότερη την επιλογή υγιεινών τροφών και σπρώχνοντάς σας σε παχυντικές, ανθυγιεινές τροφές, όπως τα γλυκά. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει επειδή όταν δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά τα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου ενεργοποιούνται περισσότερο από το φαγητό. Ειδικά την περίοδο της εγκυμοσύνης σας είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ξεκουράζεστε επαρκώς.

-Σε κάθε περίπτωση, για όποια απορία έχετε σχετικά με τη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας, ο οποίος θα είναι σε θέση να σας δώσει εξατομικευμένες συμβουλές.