Η στιγμή που ακούτε για πρώτη φορά το μωρό σας να γελάει είναι ένα από εκείνα τα ορόσημα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Είτε πρόκειται για ένα διακριτικό γελάκι ή ένα κελαρυστό γέλιο, μόλις ακούσετε αυτόν τον ήχο, μετά θα κάνετε ό, τι μπορείτε για να τον αποσπάσετε όσο πιο συχνά γίνεται.

Εάν περιμένετε ανυπόμονα το μωρό σας να φτάσει αυτό το ορόσημο, δεν είστε μόνοι. Το γέλιο του μωρού ηχεί σαν μουσική στα αυτιά των γονιών, αλλά είναι επίσης ένα σημάδι υγιούς ανάπτυξης.

Σε ποια ηλικία αρχίζουν να γελούν τα μωρά;

Τα περισσότερα μωρά θα γελάσουν σε ηλικία περίπου τεσσάρων μηνών. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το μωρό σας ξεσπά σε γέλια πριν από αυτήν την ηλικία ή λίγο μετά. Όπως κάθε νέα ικανότητα, το γέλιο μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να τελειοποιηθεί. Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, το γέλιο του θα γίνει πιο ξεκάθαρο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γέλιο του μωρού σας είναι μουσική στα αυτιά σας, αλλά ο ήχος του ευχαριστεί και το μικρό σας. Το γέλιο είναι ένας απολαυστικός νέος ήχος για το μωρό σας. Τα μωρά απολαμβάνουν επίσης την αντίδραση που προκαλεί το γέλιο τους στους γονείς, τα αδέλφια τους και άλλους συγγενείς.

Πώς θα ενθαρρύνετε το μωρό σας να γελάσει

Μη φοβάστε: δεν χρειάζεται να είστε κωμικός για να προκαλέσετε το γέλιο του μωρού σας. Στην πραγματικότητα, το πρώτο γέλιο του μωρού σας μπορεί να προέρχεται από το αγαπημένο του παιχνίδι ή από ένα κατοικίδιο που κάνει κάτι ανόητο.

Το παιχνίδι με το μωρό σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενθαρρύνετε το γέλιο του. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το μωρό σας να γελάσει.

Κάντε αστείες γκριμάτσες

Το μωρό σας γνωρίζει τις εκφράσεις σας και συχνά προσπαθεί να τις μιμηθεί. Το να κάνετε μια αστεία γκριμάτσα, όπως να ανοίξετε το στόμα σας πλατιά ή να βγάλετε τη γλώσσα σας, μπορεί να είναι αρκετά απροσδόκητο και να προκαλέσει γέλιο στο μικρό σας.

Φυσήξτε στην κοιλίτσα του

Φυσώντας στην κοιλίτσα του μικρού σας μπορεί να το κάνετε να σας χαρίσει το πρώτο του γέλιο.

Τραγουδήστε του

Μην ανησυχείτε αν οι φωνητικές σας ικανότητες δεν είναι καλές – το μωρό σας λατρεύει απλώς τη φωνή σας. Τα ρυθμικά, παιδικά τραγούδια με διασκεδαστικές κινήσεις των χεριών αρέσουν πολύ στα μικρά παιδιά και δεν υπάρχει καλύτερο χειροκρότημα από το γέλιο του μωρού σας.

Τρίψτε τις μύτες σας

Τρίψτε τη μύτη σας με τη μύτη του μωρού σας και δείτε αν ανταποκρίνετε γελώντας.

Κούκου τσα

«Πού πήγε η μαμά;» Κρύβοντας το πρόσωπό σας στα χέρια σας και φωνάζοντας «Κούκου τσα!» θα εντυπωσιάσετε και θα διασκεδάσετε το μωρό σας, προκαλώντας του ακόμη και γελάκια.