Καλά και τα pancakes, αλλά σαν τις κρέπες δεν έχει. Κάπως πιο ελαφριές και elegant, σίγουρα δεν αποτελούν την τελευταία λέξη της γαστρονομικής μόδας, όμως δεν χάνουν καθόλου την αξία τους ως αντικείμενο γευστικού πόθου οποιαδήποτε στιγμή της μέρας, είτε γλυκές, είτε αλμυρές.

Σήμερα, λιγουρευτήκαμε νόστιμες, αλμυρές κρέπες με σπανάκι και ρικότα, αυτό το χαρακτηριστικό, πλούσιο τυρί που αναβαθμίζει οτιδήποτε στο οποίο προστίθεται.

Υλικά για κρέπες

Για τις κρέπες

2 αυγά

150 γρ. αλεύρι

300 ml γάλα

Για τη γέμιση

Κρόκος από 1 αυγό

300 γρ. σπανάκι

350 γρ. ρικότα

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Μπεσαμέλ

Πάνω από την μπεσαμέλ, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κεφαλοτύρι για πιο λαχταριστό αποτέλεσμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά με το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα αργά. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα χωρίς σβώλους.

Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μια κουτάλα από τη ζύμη της κρέπας. Μαγειρεύουμε και από τις δυο πλευρές. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη για κρέπες.

Για τη γέμιση ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ρικότα, τον κρόκο, το σπανάκι, την παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Γεμίζουμε την κάθε κρέπα με τη γέμιση και τις κλείνουμε, είτε σαν φακελάκια, είτε τυλίγοντας σε πουράκια.

Βάζουμε τις κρέπες  σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε μερικές κουταλιές μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 10/15 λεπτά.