Μπορείτε και εσείς να δημιουργήσετε ένα μικρό playroom, για να χαρίσετε στο μικρό σας ένα χώρο που θα μπορεί να αφήνει την φαντασία του ελεύθερη.

Η δημιουργία μιας αίθουσας παιχνιδιού που τα παιδιά θα περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο, είναι ιδανική και από θέμα οργάνωσης, καθώς θα μπορούν να παίζουν εκεί, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιχνίδια τους δεν θα βγαίνουν εκτός χώρου, προκαλώντας χάος σε ολόκληρο το παιδικό δωμάτιο ή και σε άλλους χώρους του σπιτιού.

Σκεφτείτε πως θα χρησιμοποιήσει το playroom το παιδί

Το ιδανικό θα ήταν να δημιουργήσετε ένα χώρο γεμάτο με όλα τα παιχνίδια ή τα σύνεργα για τις δραστηριότητες που θα ενδιέφεραν το παιδί. Αλλά αυτό δεν είναι ρεαλιστικό και αν το σκεφτούμε καλά ούτε λειτουργικό. Συνεργαστείτε με το παιδί σας στο σχεδιασμό του δωματίου για να καταλάβετε τι θέλουν.

Θα αισθανθούν μια ισχυρότερη σύνδεση με ένα χώρο εάν συμμετείχαν στις αποφάσεις και τις επιλογές για την τελική του διαμόρφωση. Εστιάστε σε μια συγκεκριμένη πτυχή, που θα αρέσει πολύ στο παιδί, όπως η ζωγραφική, για να υιοθετήσετε το θέμα σας, που θα σας επιτρέψει να προσθέσετε διασκεδαστικά, συγκεκριμένα στοιχεία σε ένα δωμάτιο.

Επιλέξτε τα έπιπλά σας έξυπνα

Είναι σημαντικό να επιλέξετε τα έπιπλά σας έξυπνα, καθώς τα περισσότερα θα μείνουν και όταν το παιδί θα μεγαλώσει και θα περάσει από διαφορετικές φάσεις. Ένα ρυθμιζόμενο τραπέζι παιχνιδιού ή γραφείο είναι ιδανική επιλογή.

Μπορείτε να το ρυθμίσετε για να μπορεί να παίζει όσο είναι ακόμα μικρό και έπειτα να το ρυθμίσετε ανάλογα με τις ανάγκες του, καθώς μεγαλώνει. Μην φοβάστε να επενδύσετε και σε γραφείο ή τραπέζι κανονικού μεγέθους. Τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν και στο μεταξύ θα το χρησιμοποιήσουν με μια ρυθμιζόμενη καρέκλα γραφείου.

Ποικιλία στα χρώματα

Σίγουρα το παιδί λατρεύει ένα συγκεκριμένο χρώμα ή ένα συγκεκριμένο σούπερ ήρωα αλλά αυτό πιθανότατα να μην διαρκέσει για πάντα. Για αυτό ίσως να είναι καλύτερο να μην γίνετε πολύ συγκεκριμένοι με μια παλέτα χρωμάτων ή με το θέμα του playroom.

Αντί να δημιουργείτε περίπλοκα σχέδια στον τοίχο για παράδειγμα, διευκολύνετε τον εαυτό σας και αγοράστε αυτοκόλλητα τοίχου. Το παιδί θα μπορεί να βλέπει τα αγαπημένα του γεωμετρικά σχέδια και θα είναι εύκολο για εσάς να τα αφαιρέσετε μόλις χρειαστεί.