Όσον αφορά το θηλασμό, οι νέες μητέρες συνήθως διαπιστώνουν πώς αν και ωφέλιμη αποτελεί μια διαδικασία δύσκολη. Από την θέση που κρατάτε το μωρό, την ελλιπή παραγωγή μητρικού γάλακτος και πολλά άλλα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι μητέρες αγωνίζονται με το θηλασμό.

Τα καλά νέα όμως, είναι ότι μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να διευκολυνθείτε.

Βρείτε ένα άνετο μέρος για θηλασμό

Όταν οι γυναίκες κάθονται για να θηλάσουν, είναι σημαντικό να γίνετε σε ένα άνετο μέρος για την μαμά. Αυτό συμβαίνει επειδή αν δεν κάθεται σωστά, τότε είναι πιθανό το γάλα να μην ρέει σωστά και το μωρό να μην μπορεί να φάει.

Εξίσου σημαντικό είναι αυτή η θέση να είναι άνετη και για το μωρό σας. Όταν βρείτε αυτήν την θέση το μωράκι σας θα μπορεί να φάει μέχρι να χορτάσει, πράγμα που θα βοηθήσει στην ανακούφιση της πίεσης στο στήθος από το κράτημα όλου του γάλακτος.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση

Συχνά, όταν μια μητέρα δυσκολεύεται να θηλάσει, δεν πίνει αρκετό νερό. Αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό δεδομένου ότι όλη η εστίαση είναι στο μωρό και τις ανάγκες του και ως εκ τούτου μια νέα μαμά πιθανότατα θέτει τις ανάγκες της τελευταίες.

Είναι σημαντικό να καταναλώνετε περίπου 12 έως 14 ποτήρια νερό καθημερινά καθώς αυτό θα βοηθήσει και με τον ανεφοδιασμό του γάλακτος για το βρέφος. Δοκιμάστε να πίνετε ένα ποτήρι νερό, κάθε φορά που το μωρό θηλάζει ενώ αφήστε ένα ποτήρι νερό κοντά σας για υπενθύμιση.

Θρεπτική διατροφή

Όσον αφορά τις μητέρες που θηλάζουν, η κατανάλωση μιας μεγάλης ποικιλίας θρεπτικών τροφίμων βοηθά στη διατήρηση της παροχής γάλακτος, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Αυτό διότι όχι μόνο δίνει στη μητέρα την απαραίτητη ενέργεια για να θηλάσει αλλά βοηθά επίσης στην παραγωγή του υγιούς γάλακτος που χρειάζεται ένα μωρό για να θρέψει το σώμα του. Οι μητέρες που θηλάζουν χρειάζονται 400 έως 500 επιπλέον θερμίδες την ημέρα, σύμφωνα με την κλινική Mayo.