Σχεδόν όλοι θα θέλαμε να αλλάξουμε ορισμένα μέρη του σώματός μας και η κοιλιά είναι μία από τις πιο συνηθισμένες περιοχές στις οποίες οι άνθρωποι τείνουν να αποθηκεύουν σωματικό λίπος. Αν και η περιοχή στην οποία αποθηκεύουμε λίπος είναι κατά κύριο λόγο γενετικά προκαθορισμένη, είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε τα ποσοστά λίπους μας υπό έλεγχο. Έτσι, αν ο fitness στόχος σας είναι να σμιλέψετε τους κοιλιακούς σας, θα πρέπει να μειώσετε συνολικά τα ποσοστά λίπους στο σώμα σας.

Προκειμένου λοιπόν να μειώσετε το λίπος στο σώμα σας θα πρέπει να κάψετε θερμίδες, υιοθετώντας μια ισορροπημένη διατροφή και εντάσσοντας τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αν και η αύξηση της σωματικής σας δραστηριότητας και η προσθήκη νέων, στοχευμένων ασκήσεων στην καθημερινή σας ρουτίνα γυμναστικής ενισχύουν την απώλεια βάρους και τη συνολική υγεία σας, η ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί όταν θέλετε να μειώσετε το σωματικό σας λίπος. Με λίγα λόγια, η επιλογή παχυντικών τροφών και η υπερκατανάλωση τροφής μπορούν αυτόματα να αναιρέσουν όλη τη σκληρή δουλειά που κάνατε στις προπονήσεις σας.

Από εκεί και πέρα, για να σμιλέψετε τους κοιλιακούς σας είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε στη fitness ρουτίνα σας ασκήσεις που στοχεύουν στην περιοχή αυτή. Το πρόγραμμα γυμναστικής που θα δείτε παρακάτω διαρκεί μόλις 6′ λεπτά και δεν απαιτεί εξοπλισμό. Αν και τα 6′ μπορεί να σας φαίνονται πολύ λίγα, το workout είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και αν το εκτελείτε τακτικά μπορεί να κάνει τη διαφορά στους κοιλιακούς σας.

Δείτε το έντονο workout για κοιλιακούς: