Συχνά προσπερνάμε τον φωτισμό παραβλέποντας τις επιδράσεις που έχει στην καθημερινότητα όλης της οικογένειας. Είναι ένα τόσο κοινό στοιχείο του σπιτιού μας, που σπάνια σκεφτόμαστε την άνεση, τη λειτουργία, την ασφάλεια και τον χαρακτήρα που δίνει στο χώρο μας.

Γιατί πρέπει να προσέξετε τον φωτισμό;

Το πιο σημαντικό στοιχείο φωτισμού για το δωμάτιο του παιδιού σας είναι η ασφάλεια. Η επιλογή φωτισμού που είναι άθραυστη στις επιφάνειες θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα. Εάν το μικρό σας είναι επιρρεπές σε ατυχήματα, φροντίστε να απομακρύνετε τυχόν καλώδια.

Αντ’αυτού εγκαταστήστε διακόπτες στους τοίχους κοντά στο κρεβάτι του ή το γραφείο τους, τους οποίους θα μπορεί να ανοίγει και να κλείνει όποτε το χρειάζεται για να μετακινείται με ασφάλεια ή να χαλαρώνει.

Επίσης, κάντε το παιδί σας να αισθάνεται ασφαλές κρατώντας ένα νυχτερινό φωτάκι κοντά του, όπως ένα διασκεδαστικό μονόκερο που αλλάζει χρώμα ή ένα λαμπερό αστέρι.

Project δημιουργικότητα

Οι δημιουργικές λάμπες και τα ευφάνταστα φωτιστικά είναι ένας απλός τρόπος για να τονίσετε κάθε διακόσμηση. Η εύρεση της τέλειας λάμπας είναι εύκολη επειδή μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε εκατοντάδες διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και σχέδια, μόνοι σας ή και μαζί με το παιδί.

Τα φωτιστικά οροφής στο δωμάτιο του παιδιού σας θα πρέπει να προσθέτουν στην αισθητική του χώρου κι όχι να την παρεμποδίζουν.

Μπορείτε να υιοθετήσετε ένα θέμα με φωτάκια, όπως κρεμώντας μερικά φωτιζόμενα τυμπανάκια ή μπαλάκια πάνω στο κρεβάτι του ή και στο γραφείο του.