Οι ακραίες, στερητικές δίαιτες ρίχνουν τα επίπεδα ενέργειάς σας, στερούν από τον οργανισμό σας θρεπτικά συστατικά, μειώνουν τον μεταβολισμό σας και δεν είναι ικανές να εξασφαλίσουν απώλεια βάρους με διάρκεια. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, όταν θέλετε να δείτε το νούμερο στη ζυγαριά να πέφτει, η υιοθέτηση μιας δίαιτας που αποκλείει ολόκληρες ομάδες τροφών δεν είναι η λύση.  Ενώ μπορεί να θέλετε να χάσετε βάρος (και να το χάσετε γρήγορα), την τέταρτη ημέρα που θα περάσετε υποσιτισμένοι είναι αρκετά πιθανό (για να μην πούμε σίγουρο) ότι θα εγκαταλείψετε την προσπάθειά σας.

Έτσι, έχουμε για εσάς μερικά «έξυπνα» tips για να αδυνατίσετε χωρίς να πεινάσετε.

1. Αυξήστε την κατανάλωση οσπρίων

Τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα. Επίσης, έχουν λίγες θερμίδες, επομένως καταφέρνετε να χορταίνετε με μειωμένη πρόσληψη θερμίδων. Δοκιμάστε να προσθέσετε ρεβίθια ή φακές στη σαλάτα σας ή φασόλια στην ομελέτα σας.

2. Κοιμηθείτε επαρκώς

Ο ύπνος σας επηρεάζει το βάρος σας, αφού όπως έχει αποδειχθεί η έλλειψη ύπνου αυξάνει την όρεξη για φαγητό και οδηγεί σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές.

3. Μείνετε ενυδατωμένοι

Ενώ η αυξημένη πρόσληψη νερού είναι ζωτικής σημασίας για να αποφύγετε την υπερφαγία, να ενισχύσετε την ομαλή πέψη και να κρατήσετε τον μεταβολισμό σας ενεργοποιημένο, το νερό είναι επίσης σύμμαχός σας όσον αφορά στο γρήγορο αδυνάτισμα, αφού αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να καταπολεμήσετε την κατακράτηση υγρών.

4. Μείνετε μακριά από τις υψηλά επεξεργασμένες τροφές και το αλάτι

Ένας άλλος τρόπος να χάσετε γρήγορα βάρος είναι ισορροπώντας τα επίπεδα νατρίου και καλίου στον οργανισμό σας. Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να μειώσετε τις επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες συνήθως έχουν πολύ νάτριο και να μειώσετε το αλάτι από τα τρόφιμα που βάζετε στο πιάτο σας. Συνδυάστε αυτή τη στρατηγική με την κατανάλωση τροφών που περιέχουν κάλιο, όπως ο σολομός, η μπανάνα και το σπανάκι.

5. Γυμναστείτε με υψηλής έντασης διαλειμματικές προπονήσεις

Οι υψηλής έντασης διαλειμματικές προπονήσεις αυξάνουν κατακόρυφα τον μεταβολικό ρυθμό, πολλαπλασιάζουν τις καύσεις, βελτιώνουν γρήγορα τη φυσική κατάσταση και φτιάχνουν γραμμωμένο σώμα σε χρόνο-ρεκόρ. Δεδομένου μάλιστα ότι διαρκούν περίπου 20 λεπτά, αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο να αυξήσετε την απώλεια βάρους σας.

6. Καταναλώνετε τρόφιμα ολικής άλεσης, άπαχες πρωτεΐνες και «καλά» λιπαρά κάθε λίγες ώρες

Τρώγοντας κάθε λίγες ώρες ισορροπημένα γεύματα και σνακ που περιέχουν και τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, προετοιμάζετε κατάλληλα το σώμα σας για τις προπονήσεις σας και αποτρέπετε την υπερκατανάλωση τροφής, ενώ παράλληλα διατηρείτε τον μεταβολισμό σας στη μέγιστη ταχύτητα. Δοκιμάστε ένα τοστ με μαύρο ψωμί, ένα αυγό και λίγο αβοκάντο για πρωινό, ένα μήλο με τυρί για σνακ και μια σαλάτα σπανάκι με κοτόπουλο και ελαιόλαδο για μεσημεριανό ή/και βραδινό.