Το υπνοδωμάτιο, τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά, αποτελεί ο χώρος που έρχεστε σπίτι για να χαλαρώσετε, αφήνοντας εκτός την ένταση και τα άγχη των υποχρεώσεων. Ένα ακατάστατο δωμάτιο μπορεί συχνά να κάνει κάποιον να αισθάνεται ότι έχει μια ακατάστατη καθημερινότητα.

Αυτές οι τρεις συμβουλές είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε ένα πιο ήσυχο και οργανωμένο υπνοδωμάτιο:

Declutter και από την αρχή

Όλοι φέρνουμε πράγματα στο δωμάτιό μας με την πρόθεση να τα επιστρέψουμε πίσω στην θέση τους, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό δεν συμβαίνει. Πιάστε ένα αποθηκευτικό καλάθι και γεμίστε το με οτιδήποτε δεν σχετίζεται με το χώρο. Πάρτε το καλάθι μαζί σας και επιστρέψτε τα αντικείμενα στην θέση τους.

Μόλις αφαιρέσετε κάτι ή τελειώσετε με τη χρήση του, τοποθετήστε το ξανά εκεί που του ανήκει. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε πάντα πού βρίσκονται όλα.

Βρείτε δημιουργικούς τρόπους για να αποθηκεύετε πράγματα

Υπάρχουν πολυάριθμες δημιουργικές λύσεις για να διατηρήσετε τα πράγματα προσβάσιμα, αλλά και κρυμμένα. Το κρεβάτι σας μπορεί να διπλασιαστεί ως σύνολο συρταριών, μπορείτε να σκεφτείτε κάθετα και να τοποθετήσετε ράφια κατά μήκος των τοίχων ή να προσθέσετε οργανωτές συρταριών για να αποθηκεύσετε καλύτερα τα αντικείμενα σε αυτά.

Για παράδειγμα, όλα τα παπούτσια σας σε έναν τεράστιο σωρό στο κάτω μέρος της ντουλάπας σας καθιστά αδύνατο να βρείτε το σωστό ζευγάρι. Οργανώστε τα παπούτσια σας σε ράφια και διατηρήστε την ντουλάπα σας σε τάξη.

Βρείτε ένα σύστημα οργάνωσης που σας ταιριάζει

Υπάρχουν διάφορα συστήματα οργάνωσης ντουλαπιών που καθιστούν εύκολη την οργάνωση των αντικειμένων σας και της ντουλάπας σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ταξινομήσετε τα ρούχα σας ανά χρώμα, ξεκινώντας από τα πιο σκουρόχρωμα προς τα πιο ανοιχτόχρωμα.

Μια άλλη επιλογή είναι να τα κατηγοριοποιήσετε ανά δραστηριότητα.

Αυτά τα βήματα μπορούν να γίνουν και για το παιδικό υπνοδωμάτιο, παρέα με το παιδί.