Επειτα από 8 ώρες ύπνου ο οργανισμός μας χρειάζεται καύσιμα προκειμένου να ξεκινήσει δυναμικά. Γι’ αυτό άλλωστε το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Τα αβγά είναι από τα πιο γρήγορα, χορταστικά και θρεπτικά πρωινά που μπορούμε να έχουμε και όταν συνδυάζονται με λαχανικά η διατροφική αξία του πιάτου εκτοξεύεται.

Υλικά
Για 2 άτομα
6 αβγά
6 σπαράγγια
8 φασολάκια πλατιά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές τριμμένο τυρί
2 κουταλιές συμπυκνωμένο γάλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1 Πλένετε τα σπαράγγια και αφαιρείτε τις σκληρές άκρες τους. Τα κόβετε σε κομμάτια και τα βυθίζετε σε νερό που βράζει. Τα αφήνετε 2-3 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά και τα στραγγίζετε. Κάνετε το ίδιο και με τα φασολάκια. Τα καθαρίζετε, τα βράζετε για 6 λεπτά και τα στραγγίζετε.
2 Στη συνέχεια βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα σπαράγγια και τα φασολάκια για 2-3 λεπτά.
3 Χτυπάτε τα αβγά με σύρμα σε ένα μπολ, προσθέτετε λίγο γάλα, αλάτι και το τριμμένο τυρί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και περιχύνετε τα σπαράγγια με τα χτυπημένα αβγά. Με μια ξύλινη σπάτουλα ανασηκώνετε την ομελέτα ώστε να ανακατεύεται η ψημένη βάση με την υγρή επιφάνειά της.
4 Ψήνετε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η ομελέτα. Σκεπάζετε το τηγάνι με δίσκο ή πιάτο μεγαλύτερο από τη διάμετρο το τηγανιού, αναποδογυρίζετε την ομελέτα και ψήνετε και από την άλλη πλευρά για 2 λεπτά.
5 Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε την ομελέτα με σπαράγγια και φασολάκια ζεστή.