Χάρη στις βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει το ελαιόλαδο, ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος, προστατεύει από την πρόωρη γήρανση ενώ λειαίνει τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες. Εύλογα λοιπόν το συναντάμε σε πολλά καλλυντικά αλλά και DIY συνταγές για την περιποίηση του δέρματος. Εμείς φτιάξαμε την παρακάτω μάσκα λάμψης και διαπιστώσαμε πόσο λεία και απαλή έγινε η επιδερμίδα μας ενώ ταυτόχρονα απέκτησε υγιή λάμψη.

Μάσκα λάμψης με ελαιόλαδο

Τι θα χρειαστούμε

-1 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο

-½ κ.σ. μέλι

-1 κ.σ. μαγειρική σόδα

Τι κάνουμε

Αναμειγνύουμε τα υλικά καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν θέλουμε να είναι πιο πηχτό, προσθέτουμε λίγη ακόμα σόδα. Απλώνουμε τη μάσκα σε καθαρό δέρμα και περιμένουμε 10-15’ μέχρι να δράσει. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και κυκλικές κινήσεις. Έτσι η σόδα θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα και θα τονώσει την οξυγόνωση των κυττάρων. Τα συστατικά αυτά θα κάνουν το δέρμα απίστευτα φωτεινό,  απαλό και ελαστικό, και θα σφραγίσουν την υγρασία στο εσωτερικό του για αρκετές ώρες.

Βonus: Εκτός από μαλακτικός, ενυδατικός παράγοντας, τo ελαιόλαδο είναι και ένας άριστος αντισηπτικός παράγοντας που καταπολεμά την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Δυναμώνουμε τις βλεφαρίδες με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο φροντίζει την περιοχή των ματιών χάρη στις βιταμίνες, τα αμινοξέα και τον σίδηρο. Πιο συγκεκριμένα καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και δυναμώνει τις βλεφαρίδες.

Για ντεμακιγιάζ και ενδυνάμωση των βλεφαρίδων:

Εμποτίζουμε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο και τον ακουμπάμε πάνω στο κλειστό βλέφαρο για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει η μάσκαρα. Στη συνέχεια τρίβουμε πολύ απαλά το μάτι. Mέρα με τη μέρα, το βλέμμα γίνεται πιο ξεκούραστο, οι ρυτίδες πιο λείες και οι βλεφαρίδες πιο λαμπερές και δυνατές.

Τip: Ιδανικά, ακολουθούμε τη συνταγή, λίγο πριν κοιμηθούμε, προκειμένου να αφήσουμε το ελαιόλαδο να δράσει στις βλεφαρίδες και την περιοχή των ματιών όλο το βράδυ.