Ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των ανήλικων τέκνων τους είναι δυνατόν να βρεθούν αντιμέτωποι οι αρνητές γονείς από την Αλιστράτη Σερρών, που δεν στέλνουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self-tests και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, το παραπάνω μέτρο μπορεί να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων.

Για τον λόγο αυτό, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Τα 4 παιδιά δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους από την αρχή του σχολικού έτους

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι πρόκειται να συμβεί.

Η Εισαγγελική Αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο και προσθέτουν ότι δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονιών.

Η υπόθεση είδε το προηγούμενο 24ωρο το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών.

Όπως έγινε γνωστό, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά, που φοιτούν σε διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης, δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους από την αρχή του σχολικού έτους, καθώς οι γονείς τους διαφωνούν με τα μέτρα στα σχολεία.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ