Η δημιουργία ενός χώρου για να παίξει και να μεγαλώνει καθημερινά το παιδί μπορεί και πρέπει να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία. Για να τα καταφέρετε, δίχως άγχος και περιττές ανησυχίες, αρκεί να ακολουθήσετε τις κορυφαίες συμβουλές των ειδικών:

Το παιδικό να είναι απλό

Όταν πρόκειται για παιδικά δωμάτια, το λιγότερο είναι συνήθως περισσότερο. Διατηρώντας την απλή διακόσμηση και την επίπλωση στο ελάχιστο, θα δημιουργήσετε περισσότερο χώρο για παιχνίδι και θα παρέχετε έναν ουδέτερο καμβά που μπορεί εύκολα να ενημερωθεί και να αλλάξει καθώς το παιδί σας μεγαλώνει.

Εστιάζουμε στο παιχνίδι

Για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο που θα λατρέψει το μικρό σας, προσπαθήστε να εστιάσετε στο πράγμα που αγαπά να κάνει περισσότερο: να παίζει! Με μια εσωτερική κούνια, ένα μεγάλο πουφ θα δώσετε έμφαση στο παιχνίδι δίχως να θυσιάσετε το στυλ στους εσωτερικούς σας χώρους.

Θα χρειαστεί έξτρα αποθηκευτικός χώρος

Από τα παιχνίδια, τα επιτραπέζια, τα λούτρινα, τα βιβλία τους και κάθε λογής αντικείμενο, σε κάθε ηλικία του παιδιού θα χρειάζεστε άφθονο αποθηκευτικό χώρο και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί περισσότερο από όσο νομίζετε.

Μην φοβάστε τα χρώματα

Τα παιδιά αγαπούν το χρώμα, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη. Σίγουρα, το μικρό σας μπορεί να λατρεύει οτιδήποτε έχει να κάνει με το ροζ ή το μπλε, αλλά αυτό θα ισχύει και σε λίγα χρόνια από τώρα; Επειδή πιθανότατα η απάντηση να είναι όχι, δοκιμάστε να περιορίσετε το χρώμα σε πράγματα που μπορούν να αλλάξουν εύκολα, όπως τα αξεσουάρ ή τα σεντόνια.