Η κατανάλωση καφέ κατά την εγκυμοσύνη αποτελεί αμφιλεγόμενο ζήτημα, με μελέτες να επισημαίνουν ότι η κατανάλωση 200 mg καφεΐνης την ημέρα είναι ασφαλής, ενώ άλλες να προτείνουν ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται όσο είστε έγκυος. Και ανεξάρτητα από τι θα επιλέξετε τελικά, μερικές φορές είναι απλώς ωραίο να πίνετε ένα διαφορετικό ζεστό ρόφημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αντί του καφέ

Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές αντί του καφέ που μπορούν να απολαύσουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν:

Ζεστή σοκολάτα

Ένα νόστιμο και κρεμώδες ρόφημα που μπορεί να μην μας διεγείρει τόσο έντονα όσο ο καφές, αλλά έχει την σοκολατένια γεύση μιας μόκας είναι μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Και με λίγα marshmallows μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απολαυστική.

Όπως ο καφές, η ζεστή σοκολάτα περιέχει λίγη καφεΐνη, ως αποτέλεσμα της φυσικής περιεκτικότητάς της στη σοκολάτα. Ωστόσο, με το κανονικό κακάο να περιλαμβάνει μόνο πέντε χιλιοστόγραμμα καφεΐνης, είναι πολύ λιγότερο από ένα φλιτζάνι καφέ.

Chai Latte

Για ένα ζεστό εναλλακτικό καφέ με υπέροχη γεύση, που θα σας κάνει να πιστέψετε ότι είναι η αγαπημένη σας κούπα καφέ, μπορείτε να δοκιμάσετε το chai latte. Φτιαγμένο από κανέλα, κάρδαμο, γαρίφαλο, τζίντζερ και πολλά άλλα, αυτό το latte είναι γεμάτο γεύσεις.

Ωστόσο, θέλετε να είστε προσεκτική γιατί το latte περιέχει καφεΐνη. Η ποσότητα κυμαίνεται από 30 έως 80 mg, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και με δύο φλιτζάνια είστε πολύ κάτω από τα 200 mg που προτείνουν οι ειδικοί.

Ντεκαφεϊνέ ή τσάι

Εάν η ιδέα να εγκαταλείψετε τη γεύση του καφέ ή του μαύρου τσαγιού είναι απλώς κάτι που δεν θέλετε να δοκιμάσετε, τότε ίσως η επιλογή των αυθεντικών εκδόσεων χωρίς καφεΐνη μπορεί να είναι μια καλή επιλογή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αν και γενικά θεωρούμε ότι ο ντεκαφεϊνέ δεν περιλαμβάνει καφεΐνη, οι ειδικοί εξηγούν ότι τόσο στον καφέ όσο και στο τσάι, ακόμα και αν είναι ντεκαφεϊνέ, υπάρχει μια μικρή ποσότητα καφεΐνης, που κυμαίνεται από δύο έως πέντε χιλιοστόγραμμα και για τα δύο.