Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού θα αποτελέσει το χώρο στο οποίο θα υποδεχθείτε το μικρό σας και θα περνά τις περισσότερες – αν όχι όλες – τις ώρες της ημέρας του. Ωστόσο, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να  επιλέξετε ένα συγκεκριμένο θέμα ή και να διαλέξετε μόνο ένα χρώμα ή χρωματικό συνδυασμό, αφού οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες και εξίσου.. δελεαστικές. Μια καλή επιλογή, ειδικά για τους γονείς, που δεν θέλουν περιοριστούν, θα ήταν το «πολύχρωμο» δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να ενσωματωθούν πολλές αποχρώσεις και χρωματικοί συνδυασμοί, με αποτέλεσμα ένα φωτεινό, ζωντανό και εντυπωσιακό δωμάτιο.

1. Ουράνιο τόξο για χρώμα στον τοίχο

Φυσικά, όταν πρόκειται για χρώματα, τα ουράνια τόξα είναι η προφανής επιλογή και υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να τα χρησιμοποιήσετε στο βρεφικό δωμάτιο. Υπάρχουν ταπετσαρίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τον τοίχο, υπάρχουν μεγαλύτερα και μικρότερα έργα τέχνης που περιλαμβάνουν ουράνια τόξα αλλά και διασκεδαστικά γραφικά. Μπορείτε να «δημιουργήσετε» ένα φυσικό περιβάλλον μέσα στο δωμάτιο του παιδιού, με πρωταγωνιστή φυσικά το πολύχρωμα ουράνιο τόξο.

2. Τοίχος ή.. τοίχοι statement

Ένας από τους πιο πετυχημένους τρόπους για να προσθέσετε έντονα χρώματα στο βρεφικό δωμάτιο είναι να βάψετε με ένα φωτεινό χρώμα έναν ή δύο τοίχους, σε κοντινούς χρωματικούς τόνους. Μπορείτε να δοκιμάσετε το πορτοκαλί, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με μπλε μικρότερα έπιπλα, όπως είναι τα καδράκια, που μπορείτε να κρεμάσετε με τις οικογενειακές σας φωτογραφίες. Προσπαθήστε τα μεγαλύτερα έπιπλα, όπως η κούνια του μωρού ή και η αλλαξιέρα του, να μην είναι σε έντονα χρώματα. Αντίθετα προτιμήστε τον λευκό τόνο για να κάνετε τους τοίχους σας ακόμα πιο φωτεινούς. Μπορείτε επιπλέον να ταιριάξετε τον τοίχο με το φωτεινό χρώμα με κάποιο μικρότερο έπιπλο, που θα έχει ακριβώς την ίδια απόχρωση.

3. Το «μαγικό» χαλί

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να αναδείξετε κάθε δωμάτιο με το κατάλληλο δάπεδο. Η πιο εύκολη λύση είναι ένα πολύχρωμο χαλί, το οποίο μπορείτε να μετακινήσετε και να πλύνετε εύκολα ή ακόμα και να το αλλάξετε με ένα άλλο, που θα έχει διαφορετικές αποχρώσεις. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ριγέ χαλί με διαφορετικά χρώματα σε κάθε ρίγα και να βάψετε έναν τοίχο του δωματίου με ένα από τα χρώματα για να κάνετε το δωμάτιο ακόμα πιο φωτεινό.