Οι μήνες πριν από τη γέννηση ενός παιδιού είναι μια συναρπαστική περίοδος για τους μελλοντικούς γονείς. Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνετε και να προετοιμαστείτε, και ένα από τα πιο κρίσιμα δωμάτια για προετοιμασία είναι το βρεφικό δωμάτιο. Η προετοιμασία του μπορεί να φαίνεται σχετικά εύκολη, αν όμως δεν ξεκινήσετε από νωρίς υπάρχουν ορισμένα κοινά λάθη «παγίδες» που οι περισσότεροι γονείς «πέφτουν».

Τα συχνότερα διακοσμητικά λάθη στο βρεφικό

Μερικά από αυτά, περιλαμβάνουν:

Επιλέγετε λάθος θέμα

Η επιλογή του καλύτερου θέματος για το βρεφικό δωμάτιο είναι ζωτικής σημασίας, καθώς βοηθά τους γονείς να οπτικοποιήσουν το δωμάτιο και τι θέλουν από αυτό. Διάφορα θέματα όπως τα ζώα της ζούγκλας, οι πριγκίπισσες και τα αυτοκίνητα είναι δημοφιλή στα παιδιά.

Ωστόσο, μερικές φορές οι γονείς πάνω στον ενθουσιασμό μπορεί να επιλέξουν κάτι που δεν ταιριάζει τόσο με την αισθητική τους. Και δεδομένου ότι θα περνάτε μεγάλο μέρος της ημέρας σας στον χώρο αυτό, είναι σημαντικό να κάνετε την πιο κατάλληλα για εσάς αλλά και για το μωρό επιλογή.

Δεν επιλέγετε κάτι ουδέτερο

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μπλε χρησιμοποιείται για να παραπέμψει σε αγόρια και το ροζ σε κορίτσια. Επομένως, εάν εξακολουθείτε να μην γνωρίζετε το φύλο του παιδιού, μην επιλέξετε κάποια απόχρωση που να παραπέμπει σε αυτά τα χρώματα.

Με αυτόν τον τρόπο, παραμένετε ουδέτεροι και το δωμάτιο του μωρού μπορεί να παραπέμπει είτε σε αγόρι είτε σε κορίτσι. Ακόμα κι αν γνωρίζετε ήδη το φύλο του μωρού, η επιλογή ενός ουδέτερου χρώματος είναι επίσης κάτι που μπορεί να αρέσει στο παιδί καθώς μεγαλώνει.