Αν αποφύγουμε όσα μας προσθέτουν χρόνια, μπορούμε να δείχνουμε νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία.

Τα μυστικά για να δείχνετε νεότερη

Επιλέξτε σατέν μαξιλαροθήκη

Ο ύπνος μπρούμυτα ή στο πλάι πιέζει το πρόσωπό μας στο μαξιλάρι και φυσικά το δέρμα μας, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ζάρες που με την πάροδο του χρόνου γίνονται λεπτές γραμμές. Κι επειδή η λύση δεν είναι να κοιμόμαστε ανάσκελα θα βοηθήσει ιδιαίτερα να επιλέξουμε ένα μαλακό και εύκαμπτο μαξιλάρι και να αντικαταστήσουμε τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη με μία από μετάξι ή σατέν για μεγαλύτερη απαλότητα.

Πιείτε τον καφέ σας ή το χυμό σας χωρίς καλαμάκι

Είναι σύνηθες να πίνουμε τα κρύα ροφήματά μας με το καλαμάκι, όμως αυτό συμβάλλει στη δημιουργία κάθετων λεπτών ρυτίδων πάνω και γύρω από τα χείλη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το κάπνισμα. Μη χρησιμοποιείτε λοιπόν το καλαμάκι παντού και πάντα. Είναι καλύτερα να πίνετε από το ποτήρι. Θα βοηθήσει ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε συχνά ένα ειδικό ενυδατικό προϊόν για τα χείλη, για να τα διατηρεί απαλά και να ενισχύει την ελαστικότητά τους.

Καταναλώστε σαλάτες με ελαιόλαδο

Οσοι προσέχουμε το βάρος μας συχνά αποκλείουμε από το διαιτολόγιό μας τις τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά. Εκτός όμως από τα τρανς λιπαρά, όπως τα ζωικά λίπη, τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, το βούτυρο και τα λιπαρά γλυκά, δεν πρέπει να στερούμαστε τα καλά λιπαρά όπως τα μονοακόρεστα λιπαρά (ελαιόλαδο, αβοκάντο, σουσάμι, αμύγδαλα, φιστίκια) και τε πολυακόρεστα ω-3 λιπαρά (λιπαρά ψάρια, καρύδια, λιναρόσπορο), τα οποία αποτελούν, μεταξύ άλλων, βασικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, που σχηματίζουν, περιβάλλουν και προφυλάσσουν τα κύτταρά μας.

Προσέξτε το σαπούνι

Το κλασικό σαπούνι δεν είναι ο καλύτερος φίλος για την περιποίηση του δέρματος. Τα σαπούνια, τα περισσότερα από τα οποία είναι αλκαλικά, προκαλούν έντονη ξηρότητα στην επιδερμίδα, η οποία ευνοεί τον σχηματισμό ρυτίδων.

Καλό είναι να επιλέξουμε κάποιο που να είναι ουδέτερο σε pH.

Περιορίστε τη ζάχαρη

Η υπερβολική κατανάλωση τροφίμων με ζάχαρη υποκαθιστά την πρόσληψη άλλων τροφών, πιο θρεπτικών, που θα βοηθούσαν στην ενίσχυση της αντιοξειδωτικής ικανότητας των κυττάρων μας και που θα συνέβαλλαν στην αντιγήρανση του οργανισμού μας. Επιπλέον, όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι υψηλά, ενεργοποιείται μια χημική αντίδραση, η γλυκοζυλίωση, η οποία καταστρέφει τις δύο κυριότερες πρωτεΐνες του δέρματος, το κολλαγόνο και την ελαστίνη, που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό. Για αυτό καλό είναι να την περιορίσετε και να αντικαθιστάτε ορισμένες «κανονικές» επιλογές με αντίστοιχες light σε ζάχαρη.

Μην το παρακάνετε με τη γυμναστική

Δύο από τα αναγνωρισμένα οφέλη της άσκησης είναι ότι εμποδίζει την πρόωρη γήρανση και, λόγω του ότι αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα, βοηθά την επιδερμίδα μας να έχει φωτεινή και νεανική όψη. Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνουμε, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική καύση λίπους, παράγοντας ανασταλτικός για την υγεία και την όψη του δέρματος. Όταν χάνουμε λίπος από το σώμα, ταυτόχρονα χάνουμε και πολύτιμα λιπίδια από τα κύτταρα της επιδερμίδας του προσώπου μας. Επιλέξτε μια ήπια σωματική δραστηριότητα την οποία θα κάνετε 4 φορές την εβδομάδα.