Εάν στα άμεσα σχέδιά σας έχετε την μετακόμιση και ειδικά αν στο πλάνο υπάρχουν και παιδιά, σίγουρα θα χρειαστείτε να είστε οργανωμένοι για να τα καταφέρετε, χωρίς να δημιουργηθεί χάος και χωρίς να χαθούν αντικείμενα.

Εύκολη μετακόμιση σε τρία βήματα

Βρείτε από που θα ξεκινήσετε

Καθώς προετοιμάζεστε για την μετακόμιση, συσκευάστε πρώτα τα ρούχα που είναι εκτός εποχής, διάφορα αναμνηστικά και αντικείμενα ή αξεσουάρ διακόσμησης, καθώς αυτά τα αντικείμενα δεν θα χρειαστούν άμεσα.

Μεταβείτε στην κουζίνα στη συνέχεια και αρχίστε να συσκευάζετε σπάνια χρησιμοποιημένα πιάτα, συσκευές πάγκου και εργαλεία κουζίνας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κουτιά μικρού έως μεσαίου μεγέθους για βαριά αντικείμενα καθώς θα διευκολύνει πολύ τη μετακίνηση. Μην ξεχάσετε να επισημάνετε αυτά τα κουτιά.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισημάνει κάθε πλευρά του κουτιού και συμπεριλάβετε το όνομα και το περιεχόμενο του.

Ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα

Καθαρίστε πρώτα τη γκαρνταρόμπα σας πριν το πακετάρετε. Απαλλαγείτε από ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ που δεν έχετε φορέσει πρόσφατα. Τα ρούχα είναι βαριά και καταλαμβάνουν χώρο, οπότε αν δεν τα φοράτε, μην τα πάρετε μαζί σας.

Χρησιμοποιήστε κουτιά ντουλάπας για να συσκευάσετε κρεμαστά ρούχα και τοποθετήστε παπούτσια στο κάτω μέρος για να εξοικονομήσετε χώρο. Χρησιμοποιήστε κουτιά μεσαίου μεγέθους για να συσκευάσετε διπλωμένα ρούχα ομαδοποιώντας τα αντικείμενα μαζί για να διευκολύνετε την οργάνωση μετέπειτα.

Κρατήστε τα ρούχα διπλωμένα στο κουτί, ώστε να μπορείτε να τα αφαιρέσετε τακτοποιημένα και να τα βάλετε στην ντουλάπα σας.

Δημιουργήστε μια λίστα

Μην χάνετε πολύ χρόνο κάνοντας μια λίστα ελέγχου μέχρι να έχετε το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού σας οργανωμένο, τακτοποιημένο σε κουτιά και έτοιμο για μετακόμιση. Μόλις ολοκληρωθεί, ξεκινήστε να γράφετε μια λίστα με όσα αντικείμενα δεν έχουν ακόμα τακτοποιηθεί.

Μην ξεχάσετε να προωθήσετε την αλληλογραφία σας στη νέα σας διεύθυνση.