Η ηχομόνωση του παιδικού δωματίου αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα. Πρώτα απ ‘όλα, αν πάρουν κάποια νέα παιχνίδια ή όργανα που μπορούν να κάνουν πολύ θόρυβο, μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα ήσυχο σπίτι και κανένα παράπονο από τους γείτονες.

Δεύτερον, παρέχετε στο παιδί σας ένα ασφαλές μέρος όπου μπορεί να κοιμηθεί και να παίξει, δίχως εξωτερικές ενοχλήσεις.

Ηχομόνωση στο πάτωμα

Όσον αφορά τα δάπεδα, η καλύτερη λύση είναι να βρείτε ένα υλικό που μπορεί να απορροφήσει όλο τον θόρυβο. Βασιστείτε σε υλικά όπως ο φελλός ή κάποια προϊόντα από καουτσούκ. Επιπλέον, υπάρχουν υποδαπέδια και υποστρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ηχομόνωση των δαπέδων.

Μια ακόμα πιο εύκολη επιλογή είναι να καλύψετε το δάπεδο μια μικρά και μεγαλύτερα χαλιά.

Η μάζα και η πυκνότητα μπορούν επίσης να μπλοκάρουν τον ήχο και όσο πιο χοντρό είναι το χαλί, τόσο λιγότερος θόρυβος θα μπαίνει και θα βγαίνει από το δωμάτιο.

Παράθυρα

Τα παράθυρα είναι συνήθως υπεύθυνα για τον θόρυβο που εισχωρεί στο σπίτι. Οποιοσδήποτε θόρυβος από την κυκλοφορία ή τη γειτονιά μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στο παιδί ανεξάρτητα από την ηλικία του και τις ανάγκες του.

Η καλύτερη επιλογή σας είναι ηχομόνωση των παραθύρων και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να προσθέσετε δευτερεύοντα συστήματα που σταματούν τις διαρροές αέρα.

Πολλοί ειδικοί συνιστούν και προσφέρουν παράθυρα με διπλά τζάμια, επειδή εμποδίζουν τον θόρυβο να εισέλθει στο δωμάτιο, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν τέλεια την διαρροή ήχου.