Η ακμή αποτελεί το πιο συνηθισμένο δερματικό πρόβλημα και -λιγότερο ή περισσότερο- μας έχει ταλαιπωρήσει όλες κατά καιρούς. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν μια φυσική συνταγή που θα σας σώσει όταν δεν έχετε χρόνο ή εξειδικευμένα προϊόντα.

Επιπλέον, οι σπιτικές συνταγές είναι φυσικές, ασφαλείς και ανέξοδες. Η παρακάτω μάσκα προσώπου με ντομάτα και ρόδι, όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την ακμή, αλλά θα προλάβει την εμφάνισή της.

Η ντομάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν την ακμή και τα εξανθήματα, ενώ παράλληλα συρρικνώνουν τους πόρους. Η αντισηπτική δράση της ντομάτας θα περιορίσει την έκκριση σμήγματος και η αντιβακτηριδιακή της δράση θα εμποδίσει την επιμόλυνση των διεσταλμένων πόρων.

Το ρόδι, επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, ενώ η περιεκτικότητά του σε σίδηρο βοηθά στην απορρόφηση οξυγόνου και χαρίζει μια φρέσκια όψη στην επιδερμίδα.

Προτού εφαρμόσετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, καλό είναι να κάνετε μια δοκιμή στο χέρι σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργική.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα φτιάξετε τη θαυματουργή αυτή μάσκα.

Τι θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού

1/2 ντομάτα

Τι πρέπει να κάνετε:

Λιώστε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχετε μια ομοιογενή πάστα.

Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη για 15-20 λεπτά.

Ξεβγάλετε τη μάσκα και σκουπίστε το πρόσωπό σας με μια καθαρή πετσέτα. Όταν σκουπίζεστε πρέπει να κάνετε ταμποναριστές κινήσεις και όχι να τρίβετε το δέρμα σας, καθώς έτσι υπάρχει κίνδυνος να το ερεθίσετε.

Πόσο συχνά μπορείτε να εφαρμόζετε τη μάσκα:

Έως και τρεις φορές την εβδομάδα