Οι συγκρούσεις αναμένονται ισχυρές και τα διλήμματα κρίσιμα στη δραματική σειρά του MEGA, «Η Γη της Ελιάς».

Επεισόδιο 185 (Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου)

Η Αθηνά και ο Ιάκωβος συνειδητοποιούν για μια ακόμα φορά πως οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους θα ήταν αδιέξοδη υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Κανονίζουν το βράδυ να βρεθούν μόνοι τους στο σπίτι του Ιάκωβου, αλλά η παρουσία της Αρετής η οποία έχει στηθεί έξω από το σπίτι για να παρακολουθήσει τον Στάθη, τους εμποδίζει. Στο μεταξύ, η Αρετή και ο Στέφανος, με τις συμβουλές του δικηγόρου, σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από τον Στάθη, με σκοπό να πάρουν εκδίκηση και να τον αφήσουν άφραγκο και ταπεινωμένο. Ο Λεωνίδας κατηγορεί την Άννα για το φιάσκο με το θερμοκήπιο και απαιτεί να το πουλήσουν για να πάρουν έστω κάποια από τα χρήματά τους πίσω. Ο Ισίδωρος στριμώχνει τη Μυρτάλη για να μάθει αν είναι διατεθειμένη να ασχοληθεί ενεργά με την επιχείρηση. Ο Λυκούργος μαθαίνει από τον Πότη ότι το σπίτι της Μέλπως έχει ανακαινισθεί πλήρως και εξαγριώνεται τόσο με τη Μέλπω, όσο και με την Ισμήνη που την καλύπτει. Η Βασιλική μιλά με τον Στάθη και, σε συναισθηματική φόρτιση, του λέει πως θα σταθεί στο πλευρό του σε ό,τι αφορά στο διαζύγιο. 

Επεισόδιο 186 (Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου)

Ο Ιάκωβος προσπαθεί να περάσει λίγο χρόνο με την Αθηνά, αλλά τους βρίσκει η μια αναποδιά πίσω από την άλλη. Εκείνη θεωρεί τα σημάδια προφητικά και του ζητά να μην πιέσουν καταστάσεις. Η Άννα αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει το όνειρό της με το θερμοκήπιο, ενώ ο Λεωνίδας επιστρέφει στους ελαιώνες των Βρεττάκων. Η Μαρίνα ξεκινά μαθήματα καράτε και αυτοάμυνας. Παράλληλα, βοηθάει τη Μυρτάλη να μετακομίσει στο νέο της σπίτι. Ο Στάθης συνειδητοποιεί πως η Εύα έχει αρχίσει να τον ερωτεύεται, αλλά εκείνος δεν είναι έτοιμος να αφεθεί ολοκληρωτικά. Ο Ιάκωβος τον συμβουλεύει να παρατείνει την διαμονή του στο σπίτι του και να μην πάρει βιαστικές αποφάσεις. Την ίδια ώρα, η Αρετή καρφώνει το μαχαίρι στο κόκκαλο και παίρνει πίσω από τη Βασιλική τις ρίζες που τις είχε δωρίσει, πιστεύοντας πως η κόρη της θα συμμαχήσει με τον Στάθη και θα τον ευνοήσει οικονομικά. Ο Αποστόλης κάνει προσπάθειες να προσεγγίσει την Ευτυχία, αλλά όλες πέφτουν στο κενό. Ο Στάθης ενημερώνεται από τη Βασιλική για την κίνηση της Αρετής κι αποφασίζει να περάσει στην κατά μέτωπο επίθεση. 

Επεισόδιο 187 (Μ. Τρίτη 19 Απριλίου)

Η νέα ζωή της Μυρτάλης παίρνει σάρκα και οστά. Μετακομίζει στο καινούργιο της σπίτι και μπαίνει στην εταιρεία με το 51%. Ο Ισίδωρος αποφασίζει να οργανώσει γιορτή προς τιμήν της στο σπίτι του. Η Μυρτάλη χαρίζει ένα κειμήλιο της μητέρα της στην Αθηνά, δείχνοντας έτσι την ευγνωμοσύνη της για τη στάση που κράτησε στο θέμα της περιουσίας. Στην αντίπερα όχθη, τα προβλήματα συσσωρεύονται για τον Στάθη, ο οποίος συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να διεκδικήσει σχεδόν τίποτα από την περιουσία και ας δούλευε στα κτήματα όλη του τη ζωή. Η Εύα τον καλεί να ταξιδέψει μαζί της στην Αθήνα προκειμένου να ξεχαστεί και να ηρεμήσει. Οι συνεχείς εκρήξεις του Αλέξη προβληματίζουν τη Μαργαρίτα που δεν ξέρει πλέον με ποιον άλλο τρόπο να τον πλησιάσει. Η Αντιγόνη θα βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα όταν ο Μάνος ανακαλύψει κάτι για το παρελθόν της. 

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Παίζουν: Αφροδίτη Λιάντου, Liam Ireland και ο Νίκος Γαλανός

Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πηλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Ιφιγένεια Πιερίδου, Μανώλης Κλωνάρης, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αντιγόνη Νεοφύτου, Σπύρος Νικολαΐδης, Ήβη Νικολαΐδου, Ιζαμπέλλα Φούλοπ

Guest: Μαρία Φιλίππου, Χρύσα Παπά

Και οι:

Στέλα Φυρογένη

Στέφανος Κυριακίδης

Φιλική συμμετοχή, Άντζελα Γκερέκου

Λυκούργος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης

Στον ρόλο της Μαργαρίτας, η Λυδία Κονιόρδου

Guest star, Μάρω Κοντού

Εκτέλεση Παραγωγής: MAKE IT PRODUCTIONS

Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA 2021

#GiTisElias