Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει γονιός που να μην προτιμά τα επιτραπέζια σχεδόν από οποιονδήποτε άλλο τύπο παιχνιδιού. Και είναι απολύτως αναμενόμενο: δεν απαιτούν τρέξιμο (τα περισσότερα έστω), κρατούν τα παιδιά ήρεμα έστω για λίγο και, τα πιο πετυχημένα εξ αυτών, είναι εξίσου διασκεδαστικά για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους.

Τώρα το καλοκαίρι, που ο χρόνος των παιδιών έχει αυξηθεί, είναι η καλύτερη στιγμή για να μεγαλώσεις τη συλλογή της οικογένειάς σου. Ειδικά από τη στιγμή που μπορείς να βρεις αμέτρητες επιλογές στο shopflix.gr σε (πολύ) χαμηλές τιμές, για να μη χρειαστεί να περιοριστείς μόνο σε ένα. Διαλέξαμε πέντε δικά μας αγαπημένα επιτραπέζια για όλη την οικογένεια για να σου δώσουμε έμπνευση – αλλά και ένα που απευθύνεται κυρίως σε μεγάλους. Στο κάτω-κάτω, κι εμείς δεν κρύβουμε μέσα μας ένα παιδί;

Το σημαντικότερο: αρκετά από αυτά, μπορούν άνετα να έρθουν μαζί σας στις διακοπές, εξασφαλίζοντας λίγη γαλήνη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Επιτραπέζιο Dixit Νέα Έκδοση

Το πιθανότερο είναι ότι έχεις ξαναπαίξει κάποια εκδοχή του, κλασικού πια, Dixit. Όμως αξίζει να παίξεις με το παιδί σου και την ανανεωμένη του έκδοση.

Σε περίπτωση που δεν το έχεις γνωρίσει ακόμη (και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσεις αμέσως), το παιχνίδι παίζεται με έξι κάρτες τις οποίες κρατάει στο χέρι του ο αφηγητής, που αλλάζει σε κάθε γύρο. Τις κοιτάζει κρυφά, επιλέγει τη μία, παίρνει έμπνευση και λέει μια πρόταση στους υπόλοιπους χωρίς να αποκαλύψει την κάρτα του. Ποιος θα καταφέρει να τη βρει; Το βραβευμένο παιχνίδι αφήγησης, είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά άνω των 8 ετών και κάθε γύρος κρατά περίπου μισή ώρα.

Αγόρασέ το από 23,90€.

Επιτραπέζιο Kaissa Jungle Speed

Είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους (προορίζεται για παίκτες άνω των 7 ετών, αλλά κι ένα μικρότερο παιδί δεν αποκλείεται να μπορέσει να ανταποκριθεί μια χαρά). Απευθύνεται σε μεγάλες παρέες (από 2 έως 10 άτομα, με τα πέντε και άνω να είναι ο ιδανικός αριθμός). Και, κυρίως, είναι απίστευτα διασκεδαστικό.

Παιχνίδι ταχύτητας, αντανακλαστικών και παρατηρητικότητας, το Jungle Speed θα κρατήσει τους πάντες σε πλήρη εγρήγορση και θα προκαλέσει άφθονο γέλιο και παρεξηγήσεις. Απλώς, ένας άγραφος κανόνας για την αποφυγή… τραυματισμών, είναι τα κοντοκομμένα νύχια.

Αγόρασέ το από 15,80€.

Επιτραπέζιο Κατάν Τζούνιορ

Θα το λατρέψει το παιδί (σε αντίθεση με το κλασικό Κατάν, απευθύνεται σε ηλικίες από 6 ετών και άνω), αλλά κι εσύ δεν θα βαρεθείς ούτε λεπτό. Συνδυάζοντας στρατηγική, τύχη και πειρατικούς θρύλους, το Κατάν Τζούνιορ είναι ιδανική επιλογή για κάθε οικογένεια.

Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο πειρατών που χτίζουν τα λημέρια τους στα νησιά του ταμπλό, πριν σαλπάρουν για να δημιουργήσουν περισσότερα κρησφύγετα σε νέα μέρη. Έτσι, συγκεντρώνουν χρυσό, κατσίκες, ξύλο, μελάσα και σπαθιά με σκοπό να γίνουν οι πρώτοι που θα καταφέρουν να ελέγξουν επτά πειρατικές κρυψώνες και να κερδίσουν το παιχνίδι. Τουλάχιστον, αν δεν συναντήσουν τον τρομερό φάντασμα του καπετάνιου.

Αγόρασέ το από 23,60€.

Επιτραπέζιο Hasbro Jenga για 6+

Υπάρχει λόγος που κάποια παιχνίδια παραμένουν δημοφιλή τόσες δεκαετίες μετά την πρώτη τους κυκλοφορία – και το Jenga, που παίζεται άνετα από παιδιά άνω των 6 ετών, είναι χωρίς αμφιβολία ψηλά σε αυτή τη λίστα.

Τους κανόνες τους ξέρεις: στόχος είναι να χτίσεις τον πύργο σου, αφαιρώντας τουβλάκια από τη βάση και τοποθετώντας τα στην κορυφή, με σκοπό να μην είσαι εσύ ο παίκτης που θα τον κάνει να καταρρεύσει. Ότι χωράει άνετα στη βαλίτσα σου, όμως, το είχες σκεφτεί;

Αγόρασέ το από 16,90€.

Επιτραπέζιο Hasbro Cluedo Μυστήρια Και Ψέματα

Ποιος είναι εκείνος, παιδί ή ενήλικας, που δεν θέλει λίγο μυστήριο; Στο Cluedo Μυστήρια και Ψέματα, όλοι οι παίκτες είναι ύποπτοι – και η καλύτερη στρατηγική, είναι να λες ψέματα κι εσύ, μέχρι να ανακαλύψεις την αλήθεια.

Ο Δρ. Μπλακ βρέθηκε δολοφονημένος στην έπαυλη και οι παίκτες καλείστε να βρείτε ποιος, πού και με τι όπλο το έκανε. Πέρα από την επίλυση του μυστηρίου, που θα αναδείξει και τον νικητή, θα ενθουσιαστείς και με το κουμπί στο κέντρο του ταμπλό, το οποίο και θα πατάς για να ξεμπροστιάσεις τον ψεύτη. Είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 8 ετών.

Αγόρασέ το από 21,55€.

Παιχνίδι Τράπουλας Tichu

Υπάρχουν δυο κατηγορίες millennials: εκείνοι που πέρασαν τα φοιτητικά τους χρόνια παίζοντας tichu με τις ώρες και εκείνοι που έκαναν ότι δεν τους αρέσει. Αν είσαι γύρω στα 30 πάντως, οι πιθανότητες λένε ότι ξέρεις καλά τι σημαίνει Δράκος, Φοίνικας Μαγιόνγκ και Σκυλάκια.

Ένας συνδυασμός από πόκερ, μπριτζ και δηλωτή, το παιχνίδι κατάφερε να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να «κολλήσουν» στα 25 χρόνια της κυκλοφορίας του στις διεθνείς αγορές – και είναι πιθανότατα το πιο φορητό της λίστας, αφού μπορεί να έρθει μαζί σου ακόμη και στην παραλία. Τα παιδιά σου ίσως δεν είναι έτοιμα να εμπεδώσουν τους κανόνες του, όμως είναι η καλύτερη επιλογή για παιχνίδι με φίλους, τις μέρες που νοσταλγείς τα φοιτητικά σου χρόνια.

Αγόρασέ το από 4,99€.

Βρήκες αυτό που ταιριάζει στην οικογένειά σου; Αν η απάντηση είναι αρνητική, συστήνουμε ανεπιφύλακτα μια βόλτα στην τεράστια ποικιλία του shopflix.gr σε επιτραπέζια παιχνίδια. Κι αν οι διακοπές σου είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει λόγος για άγχος: χάρη στην αποκλειστική συνεργασία της πλατφόρμας με την Courier Center, ό,τι και αν παραγγείλεις θα φτάσει στην πόρτα σου στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης που θα δεις κατά την παραγγελία, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι, για να χαρείτε ατέλειωτο παιχνίδι με θέα τη θάλασσα.