Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά ολίκης άλεσης, είναι ιδιαίτερα θρεπτική και γνωστή για μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Η βρώμη είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα που τρώνε οι θηλάζουσες μητέρες για να παράγουν περισσότερο μητρικό γάλα και να υποστηρίξουν τη γαλουχία. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για μια εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή θηλασμού, επειδή έχεις πολλές θετικές επιδράσεις στις θηλάζουσες μητέρες.

Πώς ωφελεί η βρώμη τον θηλασμό

Τα οφέλη από την κατανάλωση βρώμης κατά τον θηλασμό περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Η βήτα-γλυκάνη βρίσκεται στη βρώμη: Η βήτα-γλυκάνη είναι ένας τύπος ίνας που πιστεύεται ότι αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης του θηλασμού προλακτίνη. Τα υψηλότερα επίπεδα προλακτίνης μπορούν να έχουν θετική επίδραση στην παραγωγή μητρικού γάλακτος.
  • Η βρώμη είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά: Η βρώμη περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και ασβέστιο. Αποτελούν εξαιρετική πηγή διαλυτών φυτικών ινών. Επιπλέον, περιέχουν βιταμίνες Β που βοηθούν στην αύξηση της ενέργειας, ανεβάζουν τη διάθεση και καταπολεμούν την εξάντληση, το άγχος, το στρες και την κατάθλιψη.
  • Η βρώμη περιέχει σαπωνίνες: Οι σαπωνίνες είναι μια ουσία που μπορεί να έχει θετική επίδραση στις ορμόνες που σχετίζονται με την παραγωγή μητρικού γάλακτος.
  • Υπάρχουν φυτικά οιστρογόνα στη βρώμη: Τα τρόφιμα που περιέχουν φυτικά οιστρογόνα σχετίζονται με τη διέγερση των αδένων του γάλακτος και τη μεγαλύτερη παραγωγή μητρικού γάλακτος.

Πώς να την προσθέσετε στην διατροφή σας

Η βρώμη είναι ευρέως διαθέσιμη και προετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να μαγειρέψετε τα δικά σας σνακ και φαγητά με βρώμη ή μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα που περιέχουν ήδη βρώμη. Από το πρωινό μέχρι ένα απογευματινό σνακ μέχρι το επιδόρπιο, είναι εύκολο να προσθέσετε βρώμη και προϊόντα βρώμης στην καθημερινή σας διατροφή.

Μπάρες βρώμης: Έχετε ένα granola bar ή ένα σπιτικό μπαρ βρώμης για σνακ.

Μάφιν βρώμης: Ψήστε μια παρτίδα νόστιμα μάφιν βρώμης. Είναι ιδανικά για πρωινό ή απογευματινό σνακ.

Πλιγούρι βρώμης: Προσθέστε νερό ή γάλα της επιλογής σας, μερικά φρούτα και απολαύστε το. Πολλές γυναίκες λένε ότι παρατηρούν αύξηση στην παροχή μητρικού γάλακτος προσθέτοντας μόνο ένα μπολ πλιγούρι βρώμης την ημέρα.