Ποιο είναι το μυστικό; Η Biomecanics συνειδητοποίησε ότι όλα τα παιδικά παπούτσια δεν ήταν παρά υποδήματα για ενήλικες σε μικρογραφία. Έτσι, έθεσε στον εαυτό της μια πρόκληση: να διαγνώσει τις ανάγκες του παιδικού ποδιού και να δημιουργήσει ένα παπούτσι που να προσαρμόζεται σε αυτές τις ανάγκες.

Μια επιτυχημένη συνεργασία

Έχοντας αυτό το στόχο κατά νου, η εταιρεία προχώρησε σε συνεργασία με το Instituto de Biomecánica de Valencia (IBV), το οποίο διαθέτει κέντρο τεχνολογίας αφιερωμένο στη μελέτη της συμπεριφοράς του ανθρώπινου σώματος και της αλληλεπίδρασής του με τα προϊόντα, τα περιβάλλοντα και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι. Για αυτό το σκοπό, το Ινστιτούτο αξιοποιεί γνώσεις από τα πεδία της εμβιομηχανικής, της εργονομίας και της συναισθηματικής σχεδίασης.

 

Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας και πολυάριθμων ερευνών σε βρέφη και παιδιά, γεννήθηκε η Biomecanics, έχοντας πετύχει τον στόχο της και ούσα σε θέση να κατασκευάσει παπούτσια που προσαρμόζονται στις ανάγκες των ποδιών των μικρότερων παιδιών, από την περίοδο του μπουσουλήματος, αλλά και αφότου αρχίσουν να περπατούν.

Κάθε αναπτυξιακό στάδιο έχει τις δικές του ανάγκες

Biogateo. Ιδανικό για το μπουσούλημα και τα πρώτα βήματα. Παρέχει τη σιγουριά και τη σταθερότητα που χρειάζονται τα βρέφη σε μη ελεγχόμενα περιβάλλοντα, προστατεύοντας τα πόδια τους χωρίς να εμποδίζει την κίνησή τους, προκειμένου τα πέλματά τους να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν φυσιολογικά. Διακρίνεται από ελαφρώς φαρδύτερη βάση στην πλευρά της φτέρνας, που εξασφαλίζει καλύτερη ισορροπία και μειώνει την πίεση που δέχεται το πόδι από το βάρος. Η εύκαμπτη διπλή σόλα προσαρμόζεται στις περισσότερες συνηθισμένες κινήσεις των παιδιών αυτής της ηλικίας. Επιπλέον, άξια αναφοράς είναι και η προεξοχή σε σχήμα U, που αποτρέπει την άσκηση πίεσης στον αχίλλειο τένοντα και επιτρέπει στον αστράγαλο να κινείται ελεύθερα.

Bioevolution. Για το στάδιο του περπατήματος. Στο αναπτυξιακό στάδιο του βαδίσματος, η φυσική δραστηριότητα του παιδιού αυξάνεται, Για αυτό το σκοπό έχει αναπτυχθεί η σειρά Bioevolution, που μπορεί να αντεπεξέλθει σε εντατική χρήση και να προσφέρει μεγάλη ελευθερία κίνησης. Το παπούτσι προσαρμόζεται στην ανάπτυξη του ποδιού, το οποίο σε αυτό το στάδιο μεγαλώνει τόσο σε μήκος όσο και σε εύρος.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.biomecanics.com.