Η σχολική χρονιά έχει μπει πια στους κανονικούς της ρυθμούς και το τρέξιμο έχει αρχίσει για τα καλά – τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για… τις μύτες τους. Ιώσεις, κρυολογήματα, αλλά και αλλεργίες καραδοκούν κι εμείς προσπαθούμε να διακρίνουμε τι προκαλεί κάθε φορά τα συμπτώματά τους, για να μπορέσουμε να τα ανακουφίσουμε, αλλά και για να καταλάβουμε αν πρέπει να τα κρατήσουμε στο σπίτι μέχρι να γίνουν καλά.

Καιρός να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τις διαφορές τους, αλλά και τις στρατηγικές και τα προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε την εμφάνισή τους, ώστε τα παιδιά μας να περάσουν ένα άνετο φθινόπωρο, χωρίς χαμένες διδακτικές ώρες.

Ανάμεσα στις πρακτικές λύσεις, ξεχωρίζει το Nasaleze, το 100% φυσικό ρινικό εκνέφωμα που κατέκτησε το βραβείο καινοτομίας για το 2020 (GHP’s Healthcare & Pharmaceutical Awards) για την αποτελεσματική προστασία που παρέχει απέναντι στα αλλεργιογόνα και τους παθογόνους μικροοργανισμούς – και που, εκτός των άλλων, έχει φανεί ότι σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας, μπορεί να αυξήσει σημαντικά την προστασία από την Covid-19*.

Πώς μοιάζει η αλλεργική ρινίτιδα;

Μήπως το παιδί σας φτερνίζεται ασταμάτητα; Μήπως η ρινική καταρροή και συμφόρηση είναι ιδιαίτερα έντονη; Και μήπως όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από αίσθημα φαγούρας στον ουρανίσκο, τον φάρυγγα ή τα αυτιά του; Τότε δεν αποκλείεται τα συμπτώματα που παρατηρείτε να οφείλονται σε κάποια αλλεργία.

Άλλα χαρακτηριστικά σημάδια είναι ο «αλλεργικός χαιρετισμός» (το παιδί ακουμπά με το χέρι του την άκρη της μύτης επειδή αισθάνεται φαγούρα), η δακρύρροια, ο πονοκέφαλος, το αίσθημα κόπωσης και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια – ενώ από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας απουσιάζει ο πυρετός.

Πώς θα αποτρέψετε την εμφάνισή της

Πρώτο βήμα για να κρατήσετε μακριά τα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργίας, είναι η ανεύρεση των αλλεργιογόνων που ταλαιπωρούν το παιδί σας – μια διαδικασία που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο αλλεργιολόγο – και να τα κρατήσετε κατά το δυνατόν μακριά του. Συνηθισμένες αιτίες της αλλεργικής ρινίτιδας, πάντως, είναι τα ακάρεα της σκόνης, οι μύκητες και διάφορες χημικές ουσίες οικιακής χρήσης, όπως αυτές που συναντάμε στα απορρυπαντικά.

Ωστόσο, ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι, ακόμη κι αν… αποστειρώσετε κάθε επιφάνεια του σπιτιού σας, το παιδί θα δώσει «ραντεβού» με τα αλλεργιογόνα κάπου αλλού: στο σχολείο, στο πάρκο ή στο σπίτι κάποιου φίλου του. Για αυτό και έχουμε αγαπήσει τόσο το Nasaleze Allergy Blocker, το πρωτοποριακό εκνέφωμα φυσικής κυτταρίνης που, σύμφωνα με πολλαπλές κλινικές μελέτες, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας μέσα σε λίγα λεπτά.

Μόλις εισέλθει στη ρινική κοιλότητα, το Nasaleze Allergy Blocker μετατρέπεται σε διάφανο gel και αποκαθιστά τις φυσιολογικές λειτουργίες της, ενισχύοντας σημαντικά τους μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού.

Πέραν της ανακούφισης των συμπτωμάτων, το εύχρηστο σπρέι που διαρκεί περίπου 30 ημέρες αν χρησιμοποιηθεί βάσει οδηγιών, αποτρέπει την είσοδο αλλεργιογόνων ουσιών όπως η γύρη, το τρίχωμα των ζώων, τα ακάρεα, κ.ά, ενώ είναι απολύτως ασφαλές για όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών 18 μηνών και άνω, αλλά και των ηλικιωμένων και των εγκύων.

Δεν περιέχει φαρμακευτικές ουσίες, δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες, είναι 100% φυσικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά 2-3 ώρες προσφέροντας αποτελεσματική ανακούφιση. Με λίγα λόγια, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα μικρά μας όταν εμφανίζουν συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας.

Κι αν είναι κρυολόγημα;

Αν και ο μόνος σίγουρος τρόπος να σιγουρευτείτε για το αν το παιδί σας ταλαιπωρείται από κρύωμα ή από αλλεργία είναι μια επίσκεψη στον παιδίατρο, υπάρχει ένα σύμπτωμα ικανό να διαλευκάνει το μυστήριο: ο ήπιος πυρετός, που δείχνει ότι το μικρό σας κάπου «την άρπαξε». Κατά τα άλλα, καταρροή και ρινική συμφόρηση, βήχας, φτερνίσματα και πονόλαιμος κάνουν την εμφάνισή τους και σε αυτή την περίπτωση, αν και συνήθως σε πιο ήπια μορφή.

Πώς θα το κρατήσετε μακριά

(Και) στην περίπτωση του κρυολογήματος, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Το πρώτο βήμα που μπορούμε να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση, είναι να μάθουμε στα παιδιά μας να πλένουν συχνά και διεξοδικά τα χέρια τους, αλλά και να τηρούν τις αποστάσεις τους από τους συμμαθητές τους που παρουσιάζουν συμπτώματα. Η μάσκα, ακόμη και τώρα που δεν είναι πια υποχρεωτική, επίσης δεν βλάπτει.

Επειδή, όμως, τα παιδιά σπανίως τηρούν ευλαβικά τέτοιου είδους μέτρα προστασίας, μπορούμε να τα βοηθήσουμε να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού τους με το Nasaleze Cold & Flu Blocker. Αποτελούμενο από έναν 100% φυσικό συνδυασμό εκνεφώματος φυσικής κυτταρίνης και εκχυλίσματος άγριου σκόρδου, προσφέρει άμεση και κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματική προστασία από αερομεταφερόμενους ιούς και μικρόβια.

Όπως και το Nasaleze Allergy Blocker, λειτουργεί δημιουργώντας ένα διάφανο στρώμα στα τοιχώματα της ρινικής κοιλότητας, το οποίο εγκλωβίζει στην επιφάνειάς του τα εισερχόμενα σωματίδια, εμποδίζοντας την είσοδό τους στον οργανισμό. Ταυτόχρονα, όμως, αντλεί αντιμικροβιακές ιδιότητες από το σκόρδο, και συγκεκριμένα από το πολύτιμο συστατικό agioene που εμπεριέχεται στο τελευταίο. Έτσι, σε συνεργασία με τη φυσική κυτταρίνη, «αφοπλίζει» μια μεγάλη ποικιλία μολυσματικών οργανισμών, που τελικά καταλήγουν στο στομάχι, καταστρέφονται και αποβάλλονται από το πεπτικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αφθονία της χλωροφύλλης στα φύλλα του άγριου σκόρδου, εγγυάται την πλήρη απουσία ενοχλητικών οσμών, ενώ παράλληλα τα εκχυλίσματα μέντας που περιέχει το εκνέφωμα, δροσίζουν και βοηθούν την αναπνοή.

Από τη στιγμή που δεν περιέχει φαρμακευτικές ουσίες, το Nasaleze Cold & Flu Blocker δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, δεν εμποδίζει την αναπνοή και δεν προκαλεί καταρροή. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, των εγκύων και των θηλαζουσών, των αθλητών και των παιδιών ηλικίας τριών ετών και άνω.

Ένας απλός ψεκασμό σε κάθε ρουθούνι πριν την είσοδο σε κλειστούς χώρους και περιοχές με μεγάλο συνωστισμό, μπορεί να κάνει τη διαφορά, θωρακίζοντας τον οργανισμό μικρών και μεγάλων από τους εισβολείς.

Μάθετε περισσότερα για τα Nasaleze Allergy και Nasaleze Cold & Flu Blocker εδώ.

 

* Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης Virucidal activity of Nasaleze Cold & Flu Blocker in cell cultures infected with human pathogenic coronavirus 229-E.