Ευκαιρία να απολαύσουμε μία εντατική περιποίηση προσώπου, εφαρμόζοντας είτε δικές μας, DIY σπιτικές μάσκες με πολύ απλά αλλά ευεργετικά συστατικά, γεμάτα βιταμίνες, αντιοξειδωτικές και θρεπτικές ουσίες. Το δέρμα μας θα λάμψει με τον πιο φυσικό τρόπο.  Είμαστε έτοιμοι;

 

 

#Για τον μεικτό / λιπαρό τύπο με μαύρα στίγματα

 

Μάσκα χημικής απολέπισης και βαθύ καθαρισμού

Τα οξέα της ζάχαρης και η βρώμη προσφέρουν ήπια απολέπιση χωρίς ερεθισμούς. Ταυτόχρονα το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και κόκκους οι οποίοι κάνουν άμεσα λεία την επιδερμίδα και απομακρύνουν τα μαύρα στίγματα.

 

Θα χρειαστούμε:

1 ώριμο ακτινίδιο

1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.σ. αλεσμένες νιφάδες βρώμης

2 κ.σ. χλιαρό νερό

Τι κάνουμε

Βράζουμε το νερό και ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη ώσπου να λιώσει. Περιμένουμε να κρυώσει και στη συνέχεια αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Αφήνουμε 15 λεπτά και ξεβγάζουμε με άφθονο νερό κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Επαναλαμβάνουμε δυο φορές την εβδομάδα.

 

 

 

#Για τον λιπαρό τύπο επιδερμίδας

Μάσκα λάμψης με ρόδι

Το ρόδι έχει στυπτικές ιδιότητες που καταπολεμούν τη λιπαρότητα και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, οι κόκκοι του απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και κάνουν πιο λεία και απαλή την υφή της. Τέλος, η βιταμίνη Ε του αμυγδάλου συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

Θα χρειαστούμε:

1 φλιτζάνι τσαγιού ρόδι

2 κουταλιές σκόνη αμυγδάλου

Τι κάνουμε

Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα υλικά μας και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Με ένα πινέλο απλώνουμε τη μάσκα σε καθαρό και ελαφρώς νωπό δέρμα σε πρόσωπο και λαιμό. Την αφήνουμε να δράσει 15’-20’ και ξεπλένουμε καλά με χλιαρό νερό.  Σκουπίζουμε απαλά και ψεκάζουμε το πρόσωπο με ένα σπρέι ιαματικού νερού.

 

 

 

# Για τη θαμπή όψη κάθε τύπου επιδερμίδας

Μάσκα λάμψης με κράνα

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των κράνων σε συνδυασμό με το λακτικό οξύ από το γιαούρτι καθώς και οι θρεπτικές ιδιότητες του μελιού αποτελούν έναν πανίσχυρο αντιγηραντικό συνδυασμό για τη λάμψη της επιδερμίδας.

Θα χρειαστούμε:

1/2 φλιτζανιού τσαγιού αποξηραμένα κράνα

1/3 κεσέ πρόβειο γιαούρτι πλήρες χωρίς την πέτσα

1 κουταλιά σούπας μέλι

Τι κάνουμε

Αλέθουμε τα κράνμπερι στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Το εφαρμόζουμε σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Περιμένουμε να δράσει  για 15’. Ξεπλένουμε με άφθονο, χλιαρό νερό.

 

 

 

# Για την ώριμη επιδερμίδα

Μάσκα σύσφιξης και θρέψης

Το ασπράδι είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες κι έχει συσφικτικές ιδιότητες για το δέρμα. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και αντιγηραντικούς παράγοντες που καταπολεμούν τα σημάδια του χρόνου και κάνουν απαλή την επιδερμίδα.

Θα χρειαστούμε:

1 ασπράδι αβγού

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

Τι κάνουμε

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα συστατικά μας μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο με ένα πινέλο. Περιμένουμε  10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

 

 

 

#Για την ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα

Μάσκα θρέψης με αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, λιπίδια και θρεπτικούς παράγοντες που ενυδατώνουν και αναδομούν το δέρμα. Παράλληλα το ελαιόλαδο όπως και το μέλι αυξάνουν τα επίπεδα υγρασίας και βελτιώνουν την ελαστικότητά του.

Θα χρειαστούμε:

1 ώριμο αβοκάντο πολτοποιημένο στο μπλέντερ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ. σ. θυμαρίσιο μέλι

Τι κάνουμε

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και το αφήνουμε 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με ζεστό νερό και σκουπίζουμε απαλά με μία πετσέτα. Τέλος ρίχνουμε στις παλάμες μας ροδόνερο ή ανθόνερο και το εφαρμόζουμε σε πρόσωπο και λαιμό ταμποναριστά.