Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει ο μήνας ή η μέρα που έχετε γεννηθεί; Είναι ο Ιανουάριος ένας σπάνιος μήνας γέννησης; Η ημέρα των Χριστουγέννων πρόκειται για την λιγότερο κοινή ημέρα γενεθλίων ενώ η Πρωτοχρονιά πρόκειται για την δεύτερη πιο σπάνια ημέρα στην λίστα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, εκτιμάται ότι θα γεννηθούν 15.758 μωρά σε μέρη της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας την Πρωτοχρονιά.

Τυχερά τα πρώτα μωρά

Κι ενώ όλοι οι άνθρωποι γιορτάζουν την έλευση του νέου χρόνου, αρκετές οικογένειες θα γιορτάσουν και την έλευση του νέου μέλους της οικογένειας τους. Εκτός από το ότι τα μωρά της Πρωτοχρονιάς έρχονται (πράγματι) πρώτα, στους περισσότερους πολιτισμούς έχουν συνδεθεί με την καλοτυχία, την ευημερία και την ιδιαιτερότητα.

Τα μωρά που γεννιούνται την Πρωτοχρονιά λέγεται ότι είναι τυχερά σε κάθε τομέα της ζωής τους όσο μεγαλώνουν ενώ και η οικογένεια που θα υποδεχθεί το μωρό της την πρώτη μέρα του νέου χρόνου θα έχει καλοτυχία για όλη την χρονιά.

Φυσικά, ενώ όλα αυτά είναι θεμιτά, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την χαρά που νιώθει η μαμά και ο μπαμπάς όταν το μωρό τους καταφτάνει στο κόσμο υγιές και δυνατό.

Για να παραμείνει έτσι, θα χρειαστεί απεριόριστη άνευ όρων αγάπη και την πολύτιμη και αξεπέραστη γονεϊκή φροντίδα, που θα το συνοδεύουν σε κάθε του βήμα, από το πρώτο του μέχρι και τα μεγαλύτερα του.

Οι καλύτερες συμβουλές για τους νέους γονείς

Πριν ακόμα υποδεχθείτε το μωράκι σας, φροντίστε να έχετε έτοιμη την τσάντα του μαιευτηρίου, γεμίζοντας την με ρούχα και όλα τα απαραίτητα είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για την μαμά.

Από την τσάντα σας δεν πρέπει να λείπουν φυσικά, τα πρώτα φορμάκια του μωρού και έξτρα πάνες για να αποφύγετε τυχόν απρόοπτα.

Θα βρείτε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στο μωρό σας, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, στην απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε πάνες ενώ θα τις παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, για να μπορείτε να αφοσιωθείτε πλήρως και απρόσκοπτα στην φροντίδα του.

Μάλιστα, μπορείτε να τις παραλάβετε όλες σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία της πλατφόρμας SHOPFLIX ME TH MIA.

Και μην ξεχνάτε ότι οι αγορές σας γίνονται πιο εύκολες από ποτέ, αφού με το SHOPFLIX.GR μπορείτε να αποκτήσετε ό,τι θέλετε (όσο και αν κοστίζει) με έως 60 άτοκες δόσεις.

Τις πρώτες μέρες

Καθώς επιστρέφετε στο σπίτι με το μωρό σας, το πρώτο διάστημα είναι πιθανό να μην μπορείτε να αντιληφθείτε ευθύς εξαρχής την αιτία που ξεσπά σε κλάματα.

Σταδιακά, μέσα από δοκιμές, λάθη και σωστά, θα μάθετε καλύτερα το μωρό σας και θα είστε σε θέση να καταλαβαίνετε πιο γρήγορα τις ανάγκες του.

Αφού δοκιμάσετε να το ταΐσετε, ελέγξτε την πάνα του καθώς μπορεί να έχει έρθει η ώρα της αλλαγής της. Είναι σημαντικό να προμηθευτείτε αρκετές σε αριθμό, μιας και θα τις αλλάζετε πολύ πιο συχνά από όσο μπορεί να φαντάζεστε.

Εάν αυτά δεν πιάσουν, δοκιμάστε να το χαρίσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, να βάλετε σιγανή χαλαρωτική μουσική και να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας, καθώς αποτελεί το καλύτερο καταφύγιο χαλάρωσης, άνεσης και θαλπωρής για εκείνο.

Εξίσου σημαντικό, είναι να είστε προετοιμασμένοι για τον διακοπτόμενο ύπνο του, γεγονός που σημαίνει ότι κι εσείς τους πρώτους μήνες δεν θα κοιμάστε και τόσο.

Για να ξεπεράσετε σχετικά εύκολα και γρήγορα τον εκνευρισμό, είναι σημαντικό να το αποδεχθείτε και να βγάλετε… “βάρδιες” με τον σύντροφο σας ώστε να προλαβαίνετε να ξεκουράζεστε και οι δύο και να μην εξαντληθείτε εντελώς από τις πρώτες εβδομάδες.

Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε, να διατηρείτε την ψυχραιμία και την υπομονή σας και θυμηθείτε ότι κάνετε το καλύτερο που μπορείτε και για το μωρό σας είναι αρκετό.