Μπορεί η ευτυχία να είναι αντί για στόχος, τρόπος ζωής; Το πρώτο «μαμά» και «μπαμπά», το πρώτο «σ’ αγαπώ» του μωρού σας, εκείνη η ταινία με την οποία ξεκαρδιστήκατε οικογενειακώς, όλα αποτελούν «μικρές» ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές που δεν καταγράφονται σε βίντεο, αλλά μένουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά μας.

Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά…

Είναι σημαντικό να δημιουργούμε στιγμές που είναι μόνο δικές μας. Μικρές στιγμές με την οικογένεια μας, με συγγενείς και φίλους. Κι αυτό διότι αυτές οι στιγμές στο χρόνο αποτελούν «μικρά» κομμάτια ευτυχίας που μας κάνουν να σηκωνόμαστε ευδιάθετοι κάθε πρωί και να συνεχίζουμε.

Διαβάστε επίσης: Στην αρχή, ήμασταν εγώ κι εσύ… Τώρα, είμαστε μια μεγάλη οικογένεια

Το μεσημεριανό που θα μαγειρέψουμε οικογενειακώς, τα τραγούδια που θα μας κάνουν να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε μαζί, ένα βιβλίο που μοιραζόμαστε, η απρόσμενη επίσκεψη φίλων στο σπίτι, μια βόλτα μέχρι το πάρκο της γειτονιάς… Όλα αυτά τα μικρά πράγματα κάνουν τη «διαφορά». Μας διαμορφώνουν ως ανθρώπους, μας κάνουν να απολαμβάνουμε τη ζωή, να ζούμε στο «τώρα», να χαμογελάμε και μας φέρνουν πιο κοντά με τους αγαπημένους μας.

Πώς να απολαύσουμε τις οικογενειακές μας στιγμές

Για να ενισχύσουμε τους δεσμούς με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι σημαντικό να αφιερώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε εκείνα. Ο πολυπόθητος προσωπικός μας χρόνος μπορεί να επιτευχθεί εάν:

  • Δώσουμε προτεραιότητα σε ό,τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή μας.
  • Αναλύσουμε σε τι αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο κι αν πραγματικά τον αξίζει.

Αφιερώστε τουλάχιστον μία ημέρα της εβδομάδας για να κάνετε κάτι όλοι μαζί. Μπορεί οι ευθύνες να σας «πνίγουν», αλλά το να κάνετε πράγματα οικογενειακώς οδηγεί σε μια «δεμένη» και υγιή οικογένεια.

Γιατί δεν δοκιμάζετε να:

  • Ακούστε μουσική και να σιγοτραγουδήσετε παρέα.
  • Ετοιμάστε το δείπνο με τα παιδιά.
  • Κάνετε μαζί τις δουλειές του σπιτιού.
  • Γευματίσετε όλοι μαζί.
  • Συζητήστε περισσότερο προτού ξαπλώσετε τα βράδια.
  • Κάνετε μια εκδρομή ή έστω μια κοντινή βόλτα με τα πόδια.