Το καθημερινό μακιγιάζ, η αστική ρύπανση, οι ατελείωτες ώρες έκθεσης στο blue light είναι μερικοί από τους παράγοντες που κουράζουν καθημερινά την επιδερμίδα μας.

Πώς θα το διαπιστώσουμε όμως; α) Παρατηρούμε ότι η όψη μας μοιάζει κουρασμένη. β) Η επιδερμίδα έχει γίνει πιο ξηρή και ταυτόχρονα θαμπή. Από την άλλη μπορεί να παρατηρούμε μαύρα στίγματα ή κανένα σπυράκι. γ) Επιπλέον, οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο είναι πιο έντονα. Αυτά είναι μερικά από τα σημάδια που μας προειδοποιεί ότι χρειάζεται ξεκούραση.

Διαβάστε επίσης: Επιδερμίδα: Πώς την φροντίζουμε τον χειμώνα;

Το σαββατοκύριακο που χαλαρώνουμε στο σπίτι είναι η ιδανική περίοδος της εβδομάδας για να ακολουθήσουμε αυτό το πλάνο ομορφιάς που αποτελείται από 7 βήματα.

 

# Αποχή από το μακιγιάζ

Δύο ή και περισσότερες μέρες αποχής μπορούν να βελτιώσουν την όψη μας μέσα σε λίγες εβδομάδες, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι. Ετσι σταδιακά θα παρατηρήσουμε ότι οι πόροι της επιδερμίδας δείχνουν πιο μικροί,  η ακμή μειώνεται και η παραγωγή σμήγματος εξισορροπείται. Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές φαίνονται λιγότερο.

 

#Περιορίζουμε την έκθεση στο blue light

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι η κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας μαζί με τον ήλιο. Εφόσον το σαββατοκύριακο δεν εργαζόμαστε, είναι μία καλή ευκαιρία να κλείσουμε το λάπτοπ και να αφήσουμε στην άκρη το κινητό μας. Η πολύωρη υπέρυθρη ακτινοβολία που υφίσταται καθημερινά το δέρμα μας προκαλεί  οξειδωτικό στρες και μια σειρά φθορών, παρόμοιων με εκείνων που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

 

#Εφαρμόζουμε μία μάσκα περιποίησης και λάμψης

Μετά τον βραδινό καθαρισμό και την απολέπιση του προσώπου, εφαρμόζουμε μία αντιγηραντική μάσκα με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές και θρεπτικές ουσίες.

 

#Απολαμβάνουμε ένα ολιγόλεπτο μασάζ

Αφού εφαρμόσουμε την ενυδατική μας, κάνουμε μασάζ με ένα jade roller ή ένα gua sha. Η διαδικασία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των καλλυντικών και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

 

Επίσης

-Πίνουμε άφθονο νερό. Ετσι συμβάλλουμε στην καλύτερη συντήρηση και δράση του υαλουρονικού οξέος που υπάρχει στον οργανισμό μας.

-Περιορίζουμε τους πολλούς καφέδες, αντικαθιστώντας τους με πράσινο τσάι ή άλλα αποτοξινωτικά αφεψήματα.

– Κοιμόμαστε. Η βελτίωση στην όψη μας θα είναι ορατή από το επόμενο κιόλας πρωϊ ενώ σε βάθος χρόνου επιταχύνει τον βαθμό γήρανσης.

 

Τι να προσέξουμε

* Αποφεύγουμε ή περιορίζουμε το αλκοόλ και το τσιγάρο. Εκτός του ότι προκαλούν οξειδωτικό στρες, έχουν την ιδιότητα να διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, κάνοντας πιο αισθητούς τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.