Ένα από τα βασικά προϊόντα μακιγιάζ για αψεγάδιαστο δέρμα είναι φυσικά το μέικ απ. Η σωστή εφαρμογή του δημιουργεί έναν ομοιόμορφο, λείο καμβά για το πρόσωπο, καμουφλάροντας ατέλειες όπως οι δυσχρωμίες και τα σπυράκια.

Από την άλλη όμως, η ακατάλληλη απόχρωση αλλά και η λανθασμένη τεχνική εφαρμογής μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το σωστό μέικαπ είναι αυτό που γίνεται αόρατο, επισημαίνουν οι μακιγιέρ. Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, ακολουθούμε τα παρακάτω tips.

Διαβάστε επίσης: Τι πρέπει να προσέξετε όταν διαλέγετε μέικ απ

#1 H απόχρωση

Η επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία. Ένα πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό χρώμα μπορεί να κάνει το αποτέλεσμα να μοιάζει αφύσικο, σαν μάσκα. Τι κάνουμε: Απλώνουμε 3 αποχρώσεις δίπλα στο σαγόνι μας. Εκείνη που γίνεται ένα με την επιδερμίδα μας είναι η καταλληλότερη.

 

 

#2 Επαρκής ενυδάτωση

Αν η υφή της επιδερμίδας μας είναι τραχιά, τότε ακόμα και το καλύτερο make up δεν θα απλωθεί ομοιόμορφα, αφήνοντας στάμπες στην όψη μας.

Τι κάνουμε: Το πρωϊ χρησιμοποιούμε το μέικ απ μετά την ενυδατική μας. Αν χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση, εφαρμόζουμε ένα primer. Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε ένα απογευματινό ή βραδινό μακιγιάζ, επιλέγουμε μία υφασμάτινη μάσκα ενυδάτωσης, προκειμένου να προετοιμάσουμε το δέρμα μας και να αποκτήσει μία διάφανη, φυσική λάμψη.

 

 

#3 Λεία υφή

Το μακιγιάζ δεν μπορεί να καμουφλάρει εντελώς την ανάφλυφη υφή του δέρματος. Τι κάνουμε: Απομακρύνουμε σπιθουράκια και μαύρα στίγματα, κάνοντας απολέπιση ή τη μάσκα για βαθύ καθαρισμό σε συχνότητα ανάλογη με τον τύπο μας.

 

#4  Ο τρόπος εφαρμογής

Εχουμε τρεις εναλλακτικές, τρία εργαλεία προκειμένου να εφαρμόσουμε το μέικ απ μας. Τα χέρια μας, ένα πινέλο ή ένα σφουγγαράκι. Ο,τι και να επιλέξουμε, φροντίζουμε τα σύνεργα και τα δάχτυλά μας να είναι καθαρά.

 

#4 Οι κινήσεις

Ξεκινάμε από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω και ανοδικά, απλώνοντας μία μικρή ποσότητα μέικ απ. Για μεγαλύτερη κάλυψη, κάνουμε layering, δηλαδή προσθέτουμε σταδιακά στρώσεις. Αν το μέικ απ μας έχει υγρή μορφή και θέλουμε να αποκτήσουμε ένα φυσικό, σατινέ αποτέλεσμα κάνουμε το εξής: Βάζουμε δυο – τρεις σταγόνες (dots) στις παλάμες μας και τις τρίβουμε απαλά προκειμένου να ζεστάνουμε τη σύνθεση. Επειτα εφαρμόζουμε ταμποναριστά το μέικαπ στο κέντρο του προσώπου προς τις άκρες του κάνοντας ανοδικές κινήσεις.

 

#5 Το blending

Δεν παραλείπουμε τα σημεία κάτω από το πηγούνι και το οβάλ του προσώπου, τον λαιμό. Αν είναι καλοκαίρι φροντίζουμε και το ντεκολτέ. Κάνουμε καλό blending για να αποκτήσουν ένα ενιαίο χρώμα με εκείνο του προσώπου.

 

 

#6  Σταθεροποίηση και φυσικό αποτέλεσμα

Ολοκληρώνουμε ψεκάζοντας το πρόσωπό μας με ένα setting spray που θα χαρίσει σταθεροποίηση και πιο φυσικό, λαμπερό αποτέλεσμα. Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε την περιττή ποσότητα, στο τέλος ταμπονάρουμε απαλά με ένα χαρτομάντιλο και στη συνέχεια ψεκάζουμε με το setting spray.