Συναντήσεις, προθεσμίες, παρουσιάσεις, αναφορές… Αν η εργάσιμη ημέρα σας είναι ήδη γεμάτη δραστηριότητες, είναι πιθανό να μην σκέφτεστε καθόλου τις διατροφικές σας συνήθειες. Τι γίνεται οταν μπαίνει στην εξίσωση και η εγκυμοσύνη;

Αν η δουλειά σας σας κρατά σε εγρήγορση, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο για να τρώτε καλά. Αν υποφέρετε από πρωινές ναυτίες ή αντιπάθειες στο φαγητό, μπορεί να είναι ακόμη χειρότερο.

Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι πολύ σημαντική. Σας δίνει ενέργεια και στο μωρό σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

Διαβάστε επίσης: Διατροφή και εγκυμοσύνη: Δίνοντας απαντήσεις στα πιο κοινά ερωτήματα

Αν δυσκολεύεστε να τρώτε υγιεινά στη δουλειά σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές σύμφωνα με τις βασικές αρχές μιας υγιεινής διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Φυλάξτε ένα συρτάρι για σνακ

Αδειάστε εκείνο το συρτάρι στο γραφείο σας με εκείνα τα ήδη γραφικής ύλης που δεν χρησιμοποιείτε πια και γεμίστε το με υγιεινά σνακ. Προσπαθήστε να τρώτε μια μπουκιά κάθε δύο ώρες. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε ότι διατηρείτε τα επίπεδα σακχάρου σας σταθερά και την ενέργειά σας σε υψηλά επίπεδα.

Προτιμήστε επιλογές που δεν είναι πιθανό να χαλάσουν στο συρτάρι σας. Οι κύβοι τυριού, τα κράκερς ολικής αλέσεως, τα ξηρά και αφυδατωμένα φρούτα, οι μπάρες δημητριακών και το γάλα σόγιας είναι μερικές επιλογές μακράς διαρκείας.

Αν έχετε πρόσβαση στο ψυγείο του γραφείου, επεκτείνετε την αυτοκρατορία των σνακ σας με επιλογές όπως κομμένα φρούτα, λαχανικά με ντιπ και γιαούρτι.

Αγκαλιάστε τη φιλοσοφία «η υγεία είναι σπιτική»

Ο μόνος τρόπος για να είστε απόλυτα σίγουροι ότι παίρνετε και το τελευταίο θρεπτικό συστατικό από το φαγητό σας είναι να το προετοιμάζετε στο σπίτι. Το να ενταχθείτε σε μια ρουτίνα γευμάτων με σπιτικό φαγητό μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σας και την ανάπτυξη του μωρού σας.

Αλλάξτε την παραγγελία σας

Αν δεν έχετε χρόνο να προετοιμάζετε τα γεύματά σας από το σπίτι, αυτό σημαίνει ότι θα παραγγείλετε απέξω. Προσπαθήστε να ταξινομήσετε τις επιλογές των εστιατορίων με βάση τις υγιεινές επιλογές του μενού.

Έπειτα, αναρωτηθείτε πώς μπορείτε να πάρετε τη μέγιστη δυνατή θρέψη από το γεύμα σας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε, θα ξέρετε ακριβώς τι να επιλέξετε.