«Πρωτομαγιά», «Ημέρα της Μητέρας» ακόμα και η «Ημέρα Φάτε Ό,τι Θέλετε», συμβαίνει τον Μάιο! O Μάϊος είναι σπουδαίος μήνας για γιορτές.

Και αν περιμένετε το μωρό σας αυτό το μήνα ή έχετε ήδη ένα παιδί του Μαΐου στο σπίτι, μπορείτε να προσθέσετε άλλον ένα λόγο για να γιορτάσετε στη λίστα!

Υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα που σχετίζονται με τα μωρά που γεννιούνται τον Μάιο.

Διαβάστε επίσης: Παιδιά: Τι κάνει τα μωρά του Απριλίου ξεχωριστά;

Όχι μόνο μοιράζονται τον μήνα των γενεθλίων τους με τον ιδιαίτερο μήνα της μαμάς, αλλά είναι επίσης γνωστά για την εξαιρετική σωματική και ψυχική τους υγεία.

Τα μωρά του Μαΐου είναι τυχερά

Τα μωρά που γεννιούνται τον Μάιο έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλή τύχη. Μια μελέτη που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι ο Μάιος είναι ο πιο τυχερός μήνας για να γεννηθεί κανείς. Ενώ ο Οκτώβριος είναι ο πιο άτυχος μήνας.

Σχεδόν 30.000 συμμετέχοντες, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν πόσο τυχεροί θεωρούν ότι είναι. Οι ερωτηθέντες που γεννήθηκαν τον Μάιο δήλωσαν ότι ήταν οι πιο τυχεροί. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Νοέμβριο ήταν οι πιο απαισιόδοξοι.

Σύμφωνα με τον Βρετανό ψυχολόγο Richard Wiseman, επικεφαλής της έρευνας, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στις «αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο κάποιοι γονείς αλληλεπιδρούν με τα μωρά τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του χειμώνα».

Τείνουν να είναι πιο μικρόσωμα

Σύμφωνα με μελέτες, τα μωρά με το χαμηλότερο βάρος γέννησης γεννιούνται συνήθως τον Μάιο. Αυτό οφείλεται στις χαμηλότερες ποσότητες βιταμίνης D που λαμβάνουν στη μήτρα κατά τη διάρκεια μιας χειμερινής εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, τα μωρά που γεννιούνται τον Μάιο τείνουν να είναι μικρότερα, ελαφρύτερα και έχουν μικρότερο κεφάλι. Ας ελπίσουμε ότι το μικρότερο μέγεθος του μωρού σημαίνει ελαφρώς ευκολότερο τοκετό για τις μαμάδες.

Είναι «νυχτοπούλια»

Μελέτες δείχνουν ότι τα μωρά που γεννιούνται τον Μάιο θέλουν να ξενυχτούν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η εποχή της γέννησής μας επηρεάζει τις προτιμήσεις ύπνου. Και όσοι γεννιούνται τον Μάιο τείνουν να πηγαίνουν για ύπνο αργότερα από όσους γεννιούνται άλλους μήνες, όπως τον Δεκέμβριο ή τον Φεβρουάριο.

Αυτά δεν είναι και τα καλύτερα νέα για τους νέους γονείς. Όμως υπάρχει ελπίδα. Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sleep έδειξε ότι η εποχή γέννησης του παιδιού σας δεν επηρεάζει την ώρα που ξυπνάει.

Είναι πιο αισιόδοξα

Σε μια άλλη έρευνα σχεδόν 30.000 ανθρώπων, φαίνεται ότι οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τον Μάιο έχουν επίσης πιο θετική στάση για τη ζωή. Μια μελέτη στο Journal of Affective Disorders κατέληξε σε παρόμοιο συμπέρασμα.

Που οφείλεται το γεγονός ότι το μωρό σας μπορεί να είναι πιο αισιόδοξο; Ο Σουηδός ψυχολόγος Jayanti Chotai το αποδίδει, εν μέρει, στην επιρροή των ωρών της ημέρας στην ντοπαμίνη, τη χημική ουσία του εγκεφάλου που ελέγχει τα κέντρα ανταμοιβής και ευχαρίστησης.

Έχουν χαμηλότερο κίνδυνο αναπνευστικής νόσου

Τα μωρά με γενέθλια τον Μάιο προστατεύονται καλύτερα από τις αναπνευστικές παθήσεις από τα μικρά που γεννιούνται οποιονδήποτε άλλο μήνα, σύμφωνα το Journal of the American Medical Informatics Association.

Αυτό σημαίνει ότι τα ανοιξιάτικα παιδάκια έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άσθμα ή αναπνευστικές λοιμώξεις. Αν είστε μωρό του φθινοπώρου ή του χειμώνα, πιθανώς να αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή κάποια αλεργία ή άσθμα.

Αλλά το μικρό σας που γεννήθηκε τον Μάιο; Μάλλον όχι! Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του South Hampton, τα ανοιξιάτικα μωρά κινδυνεύουν λιγότερο να αναπτύξουν αλλεργίες, αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα και έκζεμα.