Κυριακή στην Τεχνόπολη  με σερπαντίνες και κομφετί
Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα μεταμορφωθεί και θα αποκτήσει την πιο… αποκριάτικη όψη ενώ η ατμόσφαιρα θα είναι πιο εορταστική και παιχνιδιάρικη από ποτέ. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εντελώς δωρεάν πλήθος δράσεων που θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την εκφραστικότητα: facepainting, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια, χορός, παραστάσεις θα μας φέρουν πιο κοντά στην τέχνη μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού!
Στην Κεντρική Αυλή τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων γίνονται καμβάς και μία μετακινούμενη διαδραστική παράσταση σαπουνόφουσκας δημιουργεί την πιο παραμυθένια ατμόσφαιρα. Στους Νέους Φούρνους φτιάχνουμε τις στολές μας σε ένα διασκεδαστικό εικαστικό εργαστήρι και είμαστε έτοιμοι για πάρτι! Στο Innovathens Powered by Samsung – Αεριοφυλάκιο 2, οι λίγο μεγαλύτεροι θα φτιάξουμε τα κοστούμια των ηρώων που αγαπάμε πιο πολύ και θα γιορτάσουμε όπως ταιριάζει σε μία τέτοια Κυριακή. Στη συνέχεια, οι μικρότεροι, θα φτιάξουμε χαρτ…όψαρα και όσα άλλα ζώα θα θέλαμε να δούμε να ακολουθούν τους αγαπημένους σε όλους μας χαρταετούς. Οι Δεξαμενές Καθαρισμού θα μεταμορφωθούν σε… disco και ένα ξέφρενο μουσικοχορευτικό ταξίδι θα παντρέψει την τέχνη με την ψυχαγωγία. Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με μία μοναδική θεατρική παράσταση στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο όπου ένα ξωτικό θα μεταμορφώσει τον Καραγκιόζη και όλους τους φίλους του σε… ζώα! Τι γίνεται τότε;
Όλες οι απαντήσεις στην επόμενη Κυριακή στην Τεχνόπολη, εκεί που όλα μπορούν να συμβούν! #KatheMeraTexnopoli
*Special tip: Κι επειδή το πνεύμα της Κυριακής αυτής, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ιδιαίτερα εορταστικό, για τους λιλιπούτειους φίλους μας η είσοδος στην έκθεση 160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, Πρωτοπορία, Καινοτομία θα είναι ελεύθερη!
Κυριακή 18  Φεβρουαρίου 2018
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
«Όταν το πρόσωπο γίνεται καμβάς!», facepainting από την ομάδα Colour N Fun
Χώρος διεξαγωγής: Κεντρική Αυλή Ώρα έναρξης: 11.00
Tο πολύχρωμο δίδυμο Colour N Fun υποδέχεται τους μικρούς πιστούς οπαδούς του στην Κεντρική Αυλή. Αγόρια και κορίτσια διαλέγουν ανάμεσα σε υπέροχα σχέδια ζωγραφικής προσώπου και συμπληρώνουν τον μαγικό αποκριάτικο χαρακτήρα τους!
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες και παιδιά από 0 έως 120 ετών και διαρκεί περίπου 120′.
«Ο κήπος των ευχών», μετακινούμενη διαδραστική παράσταση σαπουνόφουσκας από την ομάδα La petite Marguerite Bubble Performing & Play
Χώρος διεξαγωγής: Κεντρική Αυλή Ώρα έναρξης: 11.30
Πρόκειται για μια παρέλαση δυο περιπλανώμενων πλασμάτων που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γιορτής, σκορπίζοντας εκατομμύρια σαπουνόφουσκες και δημιουργώντας πηγαία διάδραση με το κοινό. Ένα walk about tour που δημιουργεί το αίσθημα της χαράς, του ονείρου, του πραγματικού και του παραμυθένιου. 
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες και παιδιά από 0 ετών και διαρκεί περίπου 90′.
«Εσύ τι θα ντυθείς σήμερα;» εικαστικό εργαστήρι από την ομάδα Novel Vox
Χώρος διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι Ώρα έναρξης: 11.00
Ένα αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι, όπου η παιδική φαντασία δημιουργεί τους πιο υπέροχους και ευφάνταστους χαρακτήρες!
Οι μικροί καλλιτέχνες καλούνται να κατασκευάσουν με υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον, το δικό τους αποκριάτικο κοστούμι και τα πιο ξεχωριστά αξεσουάρ, να τα δραματοποιήσουν και να χορέψουν με αυτά στο μεγαλύτερο παιδικό μασκέ πάρτι!
Ποιες θα είναι οι στολές αυτές; Έκπληξη!
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 8 ετών και διαρκεί περίπου 60′. * Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, τα παιδιά να φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα.
«Μασκαρευόμαστε;» εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Χώρος διεξαγωγής: Innovathens Powered by Samsung – Αεριοφυλάκιο 2 (ισόγειο) Ώρα έναρξης: 11.00
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας;
Ελάτε να δημιουργήσουμε ιππότες, πειρατές, αλχημιστές και μάγους, χαρακτήρες από τα παραμύθια κι όποιον άλλον χωρά ο νους σας… κι έπειτα ας τους καλέσουμε σε μια γιορτή μεταμφίεσης… που κανείς δεν θα παραμείνει ο ίδιος!
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από  7 έως  12 ετών και διαρκεί περίπου 50′.
«Αμόλα καλούμπα! Ξεκινά η χαρτο… ζωο… παρέλαση!» εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Χώρος διεξαγωγής: Innovathens Powered by Samsung – Αεριοφυλάκιο 2 (ισόγειο) Ώρα έναρξης: 12.00
Φέτος στον ουράνιο θόλο το παραδοσιακό σμήνος χαρτ… αετών, θα ακολουθήσουν χαρτό… ψαρα, χαρτο… αρκούδες, χαρτο… λέλεκες, χαρτο.. γαζέλες και άλλα πολλά χαρτό… ζώα!
Εσάς, ποιο είναι το αγαπημένο σας ζώο; Πετάει;
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 6 ετών και διαρκεί περίπου 50′.
«Disco Latino» μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τη ομάδα Athens Disco Kidz
Χώρος διεξαγωγής: Δεξαμενές Καθαρισμού Ώρα έναρξης: 12.00
Η Athens Disco Kidz μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε Disco! Με φωτορυθμικά, disco balls, σερπαντίνες, κομφετί, στεφάνια, πανιά, μπαλόνια και πολύχρωμη καρναβαλική διάθεση, περιμένουμε μικρούς και μεγάλους να χορέψουμε, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε με την καρδιά μας!
Σε ρυθμούς disco,  latin, cumbia, reggae και dub, ο γνωστός στην αθηναϊκή και όχι μόνο μουσική σκηνή DJ Palov συνθέτει ένα μουσικό ταξίδι που συνοδεύει τις μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και τα ομαδικά παιχνίδια που σχεδιάζει και συντονίζει η ομάδα των παιδαγωγών και ηθοποιών της Athens Disco Kidz.
Με στόχο τη δημιουργία κοινών εμπειριών, γονείς και παιδιά βρίσκουν περιβάλλον να εκφραστούν και να χορέψουν ελεύθερα, πέρα από τις καθιερωμένες φόρμες, να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να πειραματιστούν με την έμπειρη ομάδα της Athens Disco Kidz, που εδώ κι έναν χρόνο δημιουργεί πλατφόρμες για την προώθηση της τέχνης και της ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια.
Με ή χωρίς φανταχτερές στολές, αυτοσχέδιες φορεσιές και καρναβαλίστικα αξεσουάρ σας περιμένουμε για ένα ξέφρενο Disco Latino Party.
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες και παιδιά από 4 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 60′.
«Οι μεταμορφώσεις του Καραγκιόζη» παράσταση από την ομάδα «Ο Κόσμος των Σκιών»
Χώρος διεξαγωγής: Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο Ώρα έναρξης: 13.00
Ένα ξωτικό έχει κατέβει τις απόκριες και μεταμορφώνει τον Καραγκιόζη και τους φίλους του σε ζώα. Όλοι πανικοβάλλονται και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ο Καραγκιόζης ξέρει ένα μαγικό ξόρκι και προσπαθεί να τους σώσει… Θα τα καταφέρει; Θα γίνουν ξανά άνθρωποι ή θα παραμείνουν έτσι για πάντα;
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 3 ετών και διαρκεί περίπου 60′.
Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση:   2130109327 (Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00-16:00)
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300
#KatheMeraTexnopoli