Το Νησί των Θησαυρών δεν ξεπεράστηκε ποτέ! Πρωτότυπο και καθηλωτικό, εξακολουθεί να γοητεύει νέους και μεγάλους, ενώ εδώ και 130 χρόνια σφράγισε τον τρόπο που σκεφτόμαστε τους πειρατές, τα τροπικά νησιά, τους μονοπόδαρους ναυτικούς με τους παπαγάλους στον ώμο, τις σκούνες, τους χάρτες των θησαυρών και τις σμαραγδένιες θάλασσες. 

Με υλικό το αξεπέραστο αυτό κλασικό αριστούργημα, καθώς και ένα μεγάλο αριθμό αυθεντικών πειρατικών τραγουδιών και έντεχνης μουσικής από το 18ο αιώνα, «Το νησί των θησαυρών» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι ένα πρωτότυπο θέαμα, μια παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς θεατές και υπόσχεται αληθινή περιπέτεια.

Το κοινό, με οδηγούς 10 ηθοποιούς, που επιπλέον παίζουν μουσική και τραγουδούν, θα «ταξιδέψει» σε ένα επικίνδυνα αστείο και συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού, θα καθίσει σε καπηλειά λιμανιών, θα μπει σε αριστοκρατικούς πύργους, θα σαλπάρει με ιστιοφόρα και θα φτάσει σε νησιά με φοινικόδεντρα, ναυαγούς και εγκαταλελειμμένα φρούρια κουρσάρων, θα πάρει θέση σε κρίσιμες συγκρούσεις και τελικά ίσως και να δώσει την τελική έκβαση στην ιστορία. Μια ψυχαγωγία με πολύ θέαμα και αναφορές στα κοινά λίγο-πολύ σε όλους «πειρατικά παιχνίδια», μια ολοκληρωμένη και συνεκτική εμπειρία. 

Νέος Εκθεσιακός Χώρος, Κυριακές 16, 23 & 30 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ., Σάββατο 22, Τετάρτη 26, Πέμπτη 27, Παρασκευή 28, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 15.00. Τιμές εισιτηρίων: €12 (Γενική είσοδος). Ειδικές κρατήσεις εισιτηρίων για σχολεία. Πληροφορίες στα τηλ.: 210-8668572 & 210-8658902.

*Η παράσταση που ανεβαίνει σε 8 παραστάσεις (πρωινές και απογευματινές) το Δεκέμβριο 2012, θα παίζεται κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τέλη Απριλίου 2013.