«Μήλα, Ζάχαρη, Κανέλα»

Από 20 Ιανουαρίου, κάθε Σάββατο στις 11:30 και Κυριακή στις 5:00

Για παιδιά από 2,5 έως 5 ετών

Παράσταση με δύο ηθοποιούς-κούκλες και ενεργό συμμετοχή των παιδιών.

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της, όμως -τι απελπισία- διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια! Τι να κάνει; Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει μια διαδρομή όπου έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες, ώσπου να καταφέρει να πετύχει το στόχο της και να αποδείξει ότι, όταν θέλουμε πολύ κάτι, μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ένα διαδραστικό παραμύθι για μικρά παιδιά, βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία, για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο.

«Το μαύρο ψαράκι»

Κάθε Κυριακή στις 3:00

Για παιδιά από 4 έως 9 ετών

Το παραμύθι του μεγάλου Ιρανού παιδαγωγού και  συγγραφέα Σαμάντ Μπεχραγκί αφηγείται την ιστορία ενός ήρωα που σίγουρα θα αγαπήσουν οι μικροί θεατές. Πρόκειται για την ιστορία που ενέπνευσε τους δημιουργούς του πασίγνωστου Νemo.

Στην παράσταση τα παιδιά θα δουν τις περιπέτειες που περνάει το ψάρι «του γλυκού νερού» μέχρι να φτάσει στον ωκεανό, ενώ ταυτόχρονα και με χιούμορ θα παρακολουθήσουν μια αλληγορία για το φόβο, τον κίνδυνο, τα όνειρα του ανθρώπου και τη διαδικασία ενηλικίωσής του.

Η παράσταση συνδυάζει πρωτότυπα το θεατρικό διάλογο με το θέατρο σκιών και τις κούκλες. Η εναλλαγή θεατρικών μέσων έχει  αισθητικό αλλά και παιδαγωγικό αποτέλεσμα, καθώς εισάγει τα παιδιά σε ποικίλους τρόπους της αφήγησης και της χρήσης της γλώσσας μέσα από τη θεατρική εμπειρία.

«Το παράθυρο της Χαράς»

Κάθε Κυριακή στις 11:30

Για παιδιά από 2,5 έως 6 ετών

Έξω από το παράθυρό της η Χαρά βλέπει κάθε φορά τους φίλους της και τους χαιρετά. Είναι πολύ χαρούμενη και περνάει μια χαρά… Όμως, μια μέρα μαθαίνει ότι θα μετακομίσει και θα πάει σε άλλη γειτονιά. Τι θα γίνουν οι φίλοι της; Θα τους ξαναδεί ποτέ; Μια ιστορία για την έννοια των αλλαγών στη ζωή μας και της αληθινής φιλίας με πολλή μουσική και τραγούδια.

Θέατρο «Φούρνος», Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, τηλ.: 210-6460748.