Το Πάσχα πλησιάζει και οι επιστημονικές ανησυχίες των μικρών μας φίλων συνεχίζονται στα προγράμματα του Μουσείου Πειραμάτων. Σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε παρέα τα μυστικά της μέλισσας, την ανάπτυξη των εμβρύων μέσα στα αυγά, να φτιάξουμε ανοιξιάτικες κατασκευές και να πειραματιστούμε με τις χημικές αντιδράσεις!

Απρίλιος 2013

14/4, 21/4, 28/4: Πασχαλινή αυγομανία                                                                  Για 3η χρονιά, το Πάσχα γίνεται διαφορετικό. Πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας με αυγά, ζωντανά έμβρυα στο ωοσκόπιο, παιχνίδια και φυσικά καλλιτεχνικές δημιουργίες με αυγά!

Πασχαλινό Camp                                                                                                Θέλετε ακόμη περισσότερη πασχαλινή… επιστήμη; Το Μουσείο Πειραμάτων σάς περιμένει από τη Μ. Δευτέρα (10:00 έως τις 17:00) σε ένα πασχαλινό camp γεμάτο πειράματα, κατασκευές, παιχνίδια, έθιμα και άλλες δραστηριότητες.

Μάιος 2013

12/5: Μικροί γεωπόνοι: λουλούδια για τη μαμά                                                                     Mε αφορμή την άνοιξη κάνουμε πειράματα με το βασίλειο των φυτών, αλλά δε ξεχνάμε και τη γιορτή της μητέρας. Δημιουργούμε μία μικρή έκπληξη με τα χεράκια μας, για να τη χαρίσουμε στη μαμά!

19/5: Τα μυστικά της μέλισσας                                                                          Πειράματα και διασκεδαστικά παιχνίδια με τις μέλισσες. Ανατομία τους στο μικροσκόπιο, πειράματα με τη διατροφική αξία του μελιού, τα εργαλεία του μελισσοκόμου και …. ένα ολοζώντανο μελίσσι μπροστά μας.

26/5: Μαγική Χημεία                                                                                       Πειράματα και αντιδράσεις σε ένα αληθινό εργαστήριο χημείας, με αφρούς, χρωματιστά διαλύματα, ουσίες που αλλάζουν θερμοκρασία, κλασικά πειράματα έως και… εκρήξεις!!!

Ώρες διεξαγωγής προγραμμάτων: 10.30-12.00 και 12.30-14.00

Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και για αδέρφια ή φίλους 8€/παιδί

Ώρες διεξαγωγής camp: 10:00-17:00

Κόστος συμμετοχής camp: 18€/παιδί και 15€ για αδέρφια ή φίλους

Μουσείο Πειραμάτων, Σιβρισαρίου 6, Καισαριανή, www.juniorscience.gr. Πληροφορίες και στον ιστότοπο http://www.mouseiopeiramaton.gr και τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μουσείο πειραμάτων – fan page. Για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα τηλ.: 210-7210105 και 210-7610038.