ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ!

Το Μουσείο Συναισθημάτων στις 28 Ιουλίου ολοκληρώνει την παρουσίαση της διαδραστικής έκθεσης:«Ποιος είμαι Εγώ;» (Σεπτέμβριος 2009 – Ιούλιος 2013) και ξεκινάει τη δημιουργία της νέας του έκθεσης (2013-2016). Η έκθεση «Ποιος είμαι Εγώ;» δημιουργήθηκε το 2009 από το Μουσείο Συναισθημάτων σε συνεργασία με το μουσείο για παιδιά «Musse des Enfants» στο Βέλγιο. Ο σκοπός της έκθεσης είναι να ενθαρρύνει την αυτογνωσία: · Να προτρέψει μικρούς και μεγάλους να γνωριστούν και να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο · Να δώσει ερεθίσματα στα παιδιά για να αναπτύξουν τις εσωτερικές τους πηγές αυτοεκτίμησης · Να ευαισθητοποιήσει γενικότερα τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών. Αναλογιζόμενοι την αξία και την απήχηση που είχε τέσσερα χρόνια στα παιδιά που την επισκέφτηκαν (την επισκέφτηκαν πάνω από 60.000 παιδιά στα πλαίσια εκπαιδευτικών σχολικών επισκέψεων και επισκέψεων  για το ελεύθερο κοινό), επιθυμούμε να σας προτείνουμε και να σας προτρέψουμε να την επισκεφτείτε με διάθεση να ανακαλύψετε και να μοιραστείτε, οι ενήλικες  μαζί με τα παιδιά σας, τα ταλέντα, τις δυσκολίες, τις ανάγκες, τα συναισθήματα, τα όνειρα και τις επιθυμίες σας με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο μέσα από το παιχνίδι με τα διαδραστικά εκθέματα!

Τελευταίες ημερομηνίες: 15, 16, 22, 23, 29, 30 Ιουνίου και 6, 13, 20, 27 Ιουλίου.

Ηλικίες: για ενήλικες και παιδιά 4 έως 12 χρόνων.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ.

Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ.  

 ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ!

Μπορούμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους; …στους γονείς να γνωρίσουν περισσότερο τα παιδιά τους; … και στους δασκάλους να γνωρίσουν περισσότερο τους μαθητές τους καθώς επισκέπτονται ένα μουσείο; Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του Μουσείου Συναισθημάτων!

Η μοναδικότητα του Μουσείου Συναισθημάτων δεν έγκειται στη μέθοδο που  χρησιμοποιεί, τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι, αλλά στο θέμα του που είναι η αυτογνωσία. Με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά στη συναισθηματική τους ανάπτυξη, παρουσιάζει, από το Σεπτέμβριο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2013, τη διαδραστική έκθεση με τίτλο «Ποιος είμαι Εγώ;»

Η φιλοσοφία του Μουσείου Συναισθημάτων βασίζεται στη γνώση πως ενθαρρύνοντας τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων τα βοηθάμε να αναπτυχθούν σε δημιουργικούς και ευτυχισμένους ενήλικες με θέληση για τη ζωή και τις προκλήσεις της.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΚΑΡΑΤΖΑ 7, ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ, ΤΗΛ.: 210 9218329, E-MAIL: info@mce.gr, URL: www.mce.gr