Λίγο πριν έρθει το καλοκαίρι, το Μουσείο Πειραμάτων και το Kids Travel Club σάς προσκαλούν για πρώτη φορά σε μία διαφορετική πρόταση ψυχαγωγίας, που θα προσφέρει αξέχαστες στιγμές σε όλη την οικογένεια. Οι μικροί μας φίλοι και οι γονείς τους γίνονται μία μεγάλη ταξιδιωτική παρέα, και μπορούν να απολαύσουν μαζί δύο μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες… 1. Κυνήγι γνώσεων στο ιστορικό Ναύπλιο για μικρούς και μεγάλους  

Το όμορφο Ναύπλιο περιμένει να το γνωρίσουμε, όχι μέσα από μία κλασική ξενάγηση, αλλά με μία εκδρομή περιπέτειας και ανακαλύψεων ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά, αλλά και μεγάλους που… νιώθουν παιδιά!

Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας γίνεται το σκηνικό ενός παιχνιδιού γνώσης για μικρούς και μεγάλους. Λύνοντας τους γρίφους και παίρνοντας μέρος σε ένα φωτογραφικό σαφάρι, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν μαζί με τους γονείς τους την ιστορία του Ναυπλίου και γνωρίζουν τα σημαντικότερα μνημεία του. Οι γραφικοί δρόμοι, οι πλατείες, τα αγάλματα και τα κτήρια της ιστορικής πόλης δίνουν τις απαντήσεις, αλλά η συνεργασία των ομάδων τις λύσεις σε ένα συναρπαστικό κυνήγι, όχι θησαυρού, αλλά γνώσεων!  Αναχώρηση: Σάββατο 25 Μαΐου στις 8.30 το πρωί. 2. Καλοκαίρι στην Κωνσταντινούπολη με τα παιδιά και για τα παιδιά!

Η νέα εκδρομική συντροφιά του Μουσείου Πειραμάτων ταξιδεύει αεροπορικώς μέχρι την Κωνσταντινούπολη της ιστορίας, των συναισθημάτων, των αναμνήσεων, αλλά και των παιδιών!

Όσο οι γονείς απολαμβάνουν την Πόλη, οι μικροί ταξιδιώτες συμμετέχουν ξεχωριστά σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες με τους εμψυχωτές του Μουσείου Πειραμάτων:

·        κατασκευή ψηφιδωτών

·        κυνήγι θησαυρού

·        μυστικά των επιγραφών

·        προσανατολισμός και παρατηρητικότητα

·        περιβαλλοντικά παιχνίδια

·        φωτογραφικό σαφάρι

·        παιχνίδια μνήμης σε μια ξένη γλώσσα

·        παιχνίδια στο χάρτη

·        και πολλές ακόμα ταξιδιωτικές εκπλήξεις

Σε ένα πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο για μικρούς ταξιδιώτες, οι φίλοι μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Αγία Σοφία, τα ανάκτορα των Σουλτάνων, αλλά και αξιοθέατα παιδικού ενδιαφέροντος, όπως ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης και το πάρκο με τις μινιατούρες όλων των σημαντικών μνημείων της χώρας. Αναχώρηση: 27 Ιουλίου 2013 & Επιστροφή: 30 Ιουλίου 2013.

Επειδή κάθε ταξίδι με τους γονείς είναι μία αξέχαστη παιδική ανάμνηση, αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύουμε με τα παιδιά μας αλλά κυρίως για τα παιδιά μας! *Για τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε από τις δύο εκδρομές, είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα τηλ.: 210-7210105 και 210-7610038.